Του Στάθη ( www.topontiki.gr)

Στο μέρος εκείνο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που είναι «Εφημερίδα των Συριζιστών» γράφονται τις τελευταίες μέρες απίθανα πράγματα για το Σλαβομακεδονικό.

Δεν είναι ανερμάτιστα, πεμπτοφαλαγγίτικα, εμπαθή και εμμονικά, είναι εύθυμα – μάλιστα με την έννοια της εκφυλισμένης ρωμαϊκής κωμωδίας, όταν οι ηθοποιοί, για να τονίσουν όσα παρίσταναν, επέρδοντο επί σκηνής, ρεύονταν και κορδακίζονταν. Αλλά, ας αφήσουμε το γκροτέσκ κι ας μείνουμε στο εύθυμο: ένας απ’ αυτούς τους χαρούμενους ανθρώπους με τα αρχικά «Τ. Κωστ.» έγραψε στο σέξιον των Συριζιστών της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι η επιλογή της Πέλλας ως τόπου διοργάνωσης της κεντρικής συγκέντρωσης των συλλαλητηρίων κατά της σύνθετης ονομασίας ήταν ατυχής.

Διότι στην Πέλλα, εκτός απ’ τον Μεγαλέξανδρο γεννήθηκε και ο Κάρστε Πέτκοφ Μισίρκοφ με τ’ όνομα! Ήταν δε ο Κάρστε «ο πρώτος Μακεδόνας διανοούμενος που θεωρητικοποίησε – εν έτει 1903 – την αυτοτέλεια του σύγχρονου (σλαβο)μακεδονικού έθνους». Ποιος Μεγαλέξανδρος λοιπόν;! ρεύτηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί! Εδώ, στην Πέλλα εγεννήθη ο Κάρστε Πέτκοφ κι εσείς μου τη διαλέγετε για κέντρο των συγκεντρώσεων του «όχλου»;!

Ακόμα πιο εύθυμος ο ίδιος τύπος τσιτατολογεί σε μια σεντονιάδα λίγες μέρες αργότερα μισές αλήθειες - μισά ψέματα για να αποδείξει ότι οι (αλλόφυλοι) Μακεδόνες κατέλαβαν τους Έλληνες και ύστερα – μετά τη μάχη της Χαιρωνείας – πάπαλα! Κι όχι μόνον πάπαλα ο ελληνισμός της (μακραίωνης) Ελληνιστικής περιόδου, αλλά πάπαλα οι Έλληνες απ’ τα Φάρσαλα και κάτω. Μετά τον Βαρβαροφίλιππο και τον Γκορναλέξαντρο finis Graeciae.

Ούτε Αχαϊκή ή Αιτωλική Συμπολιτεία υπήρξαν, ούτε οι μεταρρυθμίσεις στη Σπάρτη, ούτε η Αθήνα συνέχισε να λειτουργεί, ούτε Σελασία υπήρξε – ουδέν συνέβη σ’ αυτό που αποκαλούμε για εκείνα τα χρόνια κυρίως Ελλάδα μετά τη Χαιρώνεια! Περονόσπορος. Κι ύστερα «ήρθαν οι μέλισσες» και οι Ρωμαίοι! οίτινες ενίκησαν τους… υπόδουλους στους Μακεδόνες Έλληνες στην Κόρινθο (αφού πρώτα είχαν νικήσει τους κυρίαρχους των Ελλήνων Μακεδόνες)! Ιστορία να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Επιμένοντας οι Έλληνες να είναι υπόδουλοι των νικημένων ήδη Μακεδόνων, έφαγαν το κεφάλι τους περίπου 150 χρόνια πριν να γεννηθεί ο Χριστός κι έμειναν ακέφαλοι, ώσπου ήρθαν 500 χρόνια αργότερα οι Γότθοι και τους αποτελείωσαν.

Την ίδια εποχή (200 χρόνια πάνω - 200 χρόνια κάτω δεν έχει σημασία), γεννήθηκε και ο προ-προ-προ-προπάππος του ηρωικού Κάρστε Πέτκοφ Μισίρκοφ, ο οποίος επαναστάτησε το 1821 κατά των Οθωμανών κι έχει σήμερα πρόβλημα ο Ερντογάν με την υπεράσπιση των Σκοπίων από τον ελληνικό σοβινισμό, επεκτατισμό και αντισημιτισμό. Καταλάβατε;

Το πράγμα πριν τριάντα χρόνια στην Ελλάδα θα είχε πλάκα. Όμως η πλάκα (που πλάκα δεν ήταν) επικράτησε, η Ελλάδα έγινε ξανά μια «Ψωροκώσταινα», ήτοι ένα προτεκτοράτο και ξανάρθαν οι Γότθοι να βάλουν μυαλό στο ακέφαλο κορμί μας που νομίζει ότι είμαστε Έλληνες, πράγμα εθνικιστικό, λαϊκιστικό και βλακώδες. Ακούστε, μορφώματα, ραγιάδες και ετερόκλητοι όχλοι: καθίστε καλά, αγαπήστε το κελλί σας, λατρέψτε τον βασανιστή σας, πληρώστε τα δοσίματα και τις αμαρτίες σας, ψηφίστε τα ανδρείκελα των Δυνατών και εξαφανιστείτε επιτέλους!

Τι σας ζητάνε, μωρέ; απλώς να εξαφανιστείτε! Μόνον να δουλεύετε και να σας δουλεύουν! – τίποτα άλλο…

email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 95 φορές

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; (του Νίκου Καραβέλου)

«Στους περασμένους αιώνες, έλεγε κάποιος διανοητής, η βασική σκέψη του ανθρώπου ήταν αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Στη σημερινή μας εποχή ο άνθρωπος αναρωτιέται αν υπάρχει ζωή πριν από τον θάνατο». (Ιάσων Ευαγγέλου, «Γλώσσα και Παιδεία)

Η μπόχα πίσω από τα σκουπίδια (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Εμείς ζούμε τα βουνά των σκουπιδιών που στοιβάζονται μπροστά στα σπίτια μας εδώ και μια βδομάδα, αλλά εσείς δεν ξέρετε ότι από τα 161 εκατ. ευρώ, που έχει διαθέσει η ΕΕ για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν εγκριθεί μόνο 4 εκατ.!

Με τις αναπροσαρμογές του ΕΝΦΙΑ μήπως τελικά μας θεωρούν κροίσους; (Κώστας Πουπάκης)

Μπορεί τα μάτια μας να είναι στραμμένα στην Εθνική ήττα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας με την εκχώρηση ονόματος, γλώσσας, ταυτότητας, αλλά δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην κοιτάμε και να μην ασχολούμαστε και με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που δυστυχώς μας αγγίζουν όπως ο ΕΝΦΙΑ-που κάποιοι τάχα θα καταργούσαν-, με τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικων αξιών και τις σοβαρές τους συνέπειες.