Πηγή: www.newsit.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας (11.00 πμ – 3.00 μμ) για την Αττική, την Τρίτη 3 Ιουλίου, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «ομηρία πέντε μηνών και μετά απόλυση» του επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11:30 πμ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το θέμα με το επικουρικό προσωπικό προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με το οποίο «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες».

Το υπουργείο Υγείας με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή δίνει παράταση στη θητεία των επικουρικών, των οποίων η σύμβαση έληγε στο τέλος του έτους, με την υπογραφή νέων συμβάσεων με ισχύ έως τις 31 Μαΐου 2019.

«Παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσεις, διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Επισημαίνει δε ότι η διάταξη προβλέπει διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ «χωρίς καμία επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις» και πως ο νόμος «οδηγεί σε άμεση διακοπή των συμβάσεων και απόλυση». 

Προβλήθηκε 819 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας