του Μιχάλη Τεζάρη (www.newpost.gr)

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ένας 22χρονος που κατείχε και διακινούσε μέσω Facebook και Twitter, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. που εδρεύει στις Η.Π.Α και διαπίστωσε την δράση του 22χρονου, εντοπίζοντας τα ψηφιακά του «ίχνη» στην Αθήνα.

Από την άμεση διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 22χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του την Πέμπτη 5 Ιουλίου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα sim και μία κάρτα μνήμης τα οποία θα αποσταλούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Προβλήθηκε 783 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.