Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης I» και θεσμοθετούσε τη δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων να αποφασίζουν για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών προς τους Δήμους.

Η τροπολογία έδινε απάντηση στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς με την υφιστάμενη κατάσταση η νομοθεσία υποχρεώνει τους Δήμους να προχωράνε σε δεσμεύσεις λογαριασμών μέχρι και πλειστηριασμούς για χρέη από 500 ευρώ.

Μάλιστα για τους δημοτικούς υπαλλήλους υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα αν δεν υλοποιήσουν αυτήν την βαρβαρότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας Δημάρχων ενάντια στις δεσμεύσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη στους δήμους, με το Προεδρείο της Βουλής και με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

Στην αντιπροσωπεία των Δημάρχων συμμετείχε ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος υλοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίστοιχη απόφαση που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας το σύνολο της υιοθετήθηκε και από την ΚΕΔΕ, που επίσης αιτήθηκε την υπερψήφισή της.

Την τροπολογία κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση και από άλλους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιδίωξε εξαρχής να αποφύγει τη συζήτηση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της, παρά τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν.

Παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα κάποιου είδους ρύθμισης όπως αυτή που εφαρμόστηκε για λίγους μήνες πέρυσι για διαγραφή προσαυξήσεων, προστίμων για χρέη προς δήμους και τη δυνατότητα αποπληρωμής τους σε 100 δόσεις.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στο λαό σε μια περίοδο που βγαίνει στο σφυρί η λαϊκή περιουσία.

Φαίνεται ότι τα συνθήματα περί τέλους του μνημονίου, της επιτροπείας, τα μεγάλα λόγια για την ανάπτυξη, αναδεικνύουν τα πραγματικά τους όρια και περιεχόμενο όταν συζητιούνται προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση του λαού.

Ως Δημοτική Αρχή θα επιμείνουμε στην πρόταση αυτή η οποία πρέπει να βρει στήριγμα στο λαϊκό κίνημα, να διεκδικηθεί αγωνιστικά. Δε κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να ζει σήμερα με αξιοπρέπεια χωρίς εκβιασμούς, απολαμβάνοντας όλα όσα δικαιούται.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
 

Προβλήθηκε 707 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.