(από το facebook του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου)

Δημοσιεύτηκε ανήμερα του αγίου Σεραφείμ.

Δεν υπάρχει χρόνος για να ασχολούμαστε με τα υπολείμματα του "Αριστερόστροφου Φασισμού". Έχουμε γύρω μας πολλούς πειναλαίους, έτοιμους για τον πόλεμο του σκεύους μαγειρικής.

Εμείς μέσα στην αγία Εκκλησία με δεδομένη από της Αποστολικής εποχής την ελεύθερη έκφραση και την Δημοκρατία, μπορούμε να ακούσουμε κάθε άποψη, αλλά όχι και να την αποδεχόμαστε.

Στην ιστορία της η Εκκλησία, υπέστη διωγμούς από κάθε είδους κρατική εξουσία έως και τις μέρες μας στην ευλογημένη πατρίδα μας. Την περίοδο της χούντας καταργήθηκε δια της βίας κάθε κανονικότητα, απομακρύνθηκε ο κανονικά εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος και πλειάδα μητροπολιτών, διορίστηκε αριστίδην Σύνοδος όπου επέβαλε τον εκλεκτό της χούντας Αρχιεπίσκοπο, για να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο των εκκλησιαστικών πραγμάτων.

Πρίν λίγες μέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διακήρυξε σε ανακοίνωσή της προς τον Λαό ότι οι πρακτικές της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για τα σημερινά εκκλησιαστικά θέματα ταυτίζονται με τις πρακτικές της Χούντας. Άλλωστε αντίστοιχα μίλησε και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας: "Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια φασιστική κυβέρνηση, μία εντεταλμένη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πήρε εντολή για το όχι πριν από τρία χρόνια, και εφαρμόζει το ναι επί τρία χρόνια με το έτσι θέλω. Μια κυβέρνηση που έχει αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του καλού μαθητή των Βρυξελλών και των δανειστών και είναι μια κυβέρνηση που δεν υπηρετεί το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον και την λαϊκή εντολή".

Αν και μας εντυπωσιάζει η φαντασία των "θρησκευόμενων" υποβολέων της ανακοινώσεως, πράγμα που τους εμφανίζει γυμνούς εμπρός στην ιστορία, θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι σαν σήμερα πριν 100 χρόνια, 17 Ιουλίου 1918, οι μέντορες της στρατευμένης αθεΐας οδήγησαν στο μαρτύριο ολόκληρη την αυτοκρατορική οικογένεια της Ρωσίας. Η εκκλησία μας, τους τιμά πλέον μεταξύ των Αγίων Μαρτύρων και τους συνεορτάζει με την Αγία παιδιομάρτυρα Μαρίνα.

Η διχαστική τακτική του τοπικού ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με την ανακοίνωση του για την αφίσα της πανηγύρεως μας, παραπέμποντας σε άλλες σκοτεινές εποχές της νεότερης ιστορίας, προτείνει τον διωγμό του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Παριστάνοντας τάχα και τους Θρησκευτικά κατηρτισμένους προκαλούν θυμιδία και φέρνουν στη σκέψη μας το της λαϊκής Σοφίας" Τ’ αγγειά γενήκαν θυμιατά κι οι κοπριές λιβάνι. Των μασκαράδων τα παιδιά γενήκαν καπετάνιοι" Αν θέλουν να ωφελήσουν τον τόπο, ας ασχολούνται με τα προβλήματα των πολιτών και της Ηλιούπολης, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι «προοδευτικοί» πολιτικοί, που ασχολούνται με "θρησκευτική ευλάβεια" με τα εντός της Εκκλησίας έως να μετρούν και παγκάρια, να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του «χωρισμού» Κράτους και Εκκλησίας.

Και ας μην ξεχνάνε αυτό που από τον άμβωνα της Αγίας Μαρίνης την περασμένη Κυριακή είπε ο πρωτοσύγκελος του αρχιεπισκόπου μας κυρίου Ιερώνυμου, ότι Δημοκρατία χωρίς ιερότητα είναι κολοβωμένη Δημοκρατία.

17.7.2018 

Προβλήθηκε 1023 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.