Πηγή: www.zougla.gr

Με Αγάπη, Τζούλιετ (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)

Ρομαντική δραματική ταινία εποχής με τη Λίλι Τζέιμς. Mια επιτυχημένη συγγραφέας που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο ταξιδεύει μέχρι το νησί Γκέρνσεϊ όπου εδρεύει μια τοπική λέσχη βιβλίου με ένα παράξενο όνομα, ελπίζοντας να βρει την έμπνευση που έχει χάσει εξαιτίας των τραυματικών της εμπειριών στον πόλεμο.

Δραματική 2018 - Διάρκεια: 124'

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ με τους: Λίλι Τζέιμς, Τομ Κόρτνεϊ, Μάθιου Γκουντ, Μισέλ Χούισμαν.


Καλοκαιρινές Νύχτες (Hot Summer Nights)

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ σε δράμα ενηλικίωσης. Ένας συμπαθέστατος αλλά κοινωνικά αδέξιος έφηβος που μόλις έχει χάσει τον πατέρα του, περνά το καλοκαίρι του πριν από το κολέγιο στο σπίτι της θείας του στο παραθαλάσσιο τουριστικό Κέιπ Κοντ. Η προσαρμογή του θα είναι δύσκολη, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον Χάντερ, το τοπικό «κακό παιδί», με τον οποίο θα ξεκινήσει ένα κερδοφόρο και παράτολμο κόλπο.

Δραματική 2017 - Διάρκεια: 117'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ελάιτζα Μπάινουμ με τους: Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικα Μονρό, Άλεξ Ρόου.

Αναζητώντας τον Έρικ

Η πιο αισιόδοξη και φρέσκια κωμωδία του εφετινού καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία του αγαπημένου Κεν Λόουτς, έρχεται για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες.

Η ζωή του Έρικ ενός ταχυδρόμου παθιασμένου με το ποδόσφαιρο έχει πάρει την κατηφόρα όταν δέχεται μια εξάσκηση…ζωής από τον πασίγνωστο Ερίκ Καντονά.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Ηθοποιοί: Στιβ Έβετς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ.

Θα Έρθω Κοντά σου Σιγά Σιγά (Tout Le Monde Debout)

Κωμωδία του Ρανκ Ντιμπόσκ. Ο Τζόσελιν, επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης, στην προσπάθειά του να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα, παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα καλά, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της…

Σκηνοθεσία: Ρανκ Ντιμπόσκ

Ηθοποιοί: Ρανκ Ντιμπόσκ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Αλεξαντρά Λαμί, Ζεράρ Νταρμόν.

Διάρκεια: 107 λεπτά - Είδος ταινίας: Κωμωδία

Σκοτεινές Δυνάμεις (The Darkest Minds)

Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα.

Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο.

Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Ηθοποιοί: Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον, Σκάιλαν Μπρουκς.

Διάρκεια: 105 λεπτά - Είδος ταινίας: Περιπέτεια / Θρίλερ 

Προβλήθηκε 974 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.