Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Η μεγαλύτερη κακοποίηση στο ομορφότερο άκρο της Πελοποννήσου.

Στην όμορφη Πύλο βρέθηκαν εθελοντές του συλλόγου μας την Τετάρτη 8 Αυγούστου προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία εξαιρετικά δύσκολη καταγγελία για κακοποίηση ιππποειδών.

Πάνω από 25 άλογα, μεταξύ τους πόνι, γαϊδουράκια και μικρά πουλάρια δεμένα στον ήλιο, χωρίς νερό και φαγητό, γεμάτα τσιμπούρια και αλογόμυγες. Κάποια από αυτά έτοιμα να πέσουν κάτω από την ασιτία και κάποια άλλα χλιμίντριζαν πίσω από μεγάλους θάμνους μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των εθελοντών.

Δεμένα τα περισσότερα με αλυσίδες ή σχοινιά στο λαιμό και κάποια από αυτά δεμένα από το πόδι. Κρυμμένα από τον κόσμο για ευνόητους λόγους, περίμεναν υπομονετικά τον θάνατο. Αμέσως ειδοποιήθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα για καταγραφή.

Η διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Αφού ολοκληρώθηκε η μήνυση και οι καταθέσεις ο Διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι ήταν θέμα χρόνου για να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης για τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Την επόμενη ημέρα 9 Αυγούστου και ενώ δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο ιδιοκτήτης, η κτηνιατρική υπηρεσία Καλαμάτας δεν έχει έρθει για αυτοψία όπως ορίζει ο νόμος.

Οι εθελοντές μας δίνουν ξανά κατάθεση το απόγευμα αφού έχουν περάσει από το σημείο και τα ζώα συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση. Παρασκευή πλέον οι εθελοντές μας παραμένουν στην περιοχή και το αυτόφωρο εκτελείται κανονικά μετά τις 11:00.

Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας δίνει ώρα για την εκδίκαση στις 2:00. Το δικαστήριο ξεκινάει και ο κατηγορούμενος ζητάει να πάρει τον χρόνο του για να ετοιμάσει την απολογία του και παίρνει τριήμερη αναβολή. Για τα ζώα που δεν έχουν νερό ούτε λόγος. Ενδιαφέρον κανένα.

Αναβολή λοιπόν για Δευτέρα 13 Αυγούστου. Στέλνουμε εξώδικο στη κτηνιατρική υπηρεσία 8.30 το πρωί της Δευτέρας για να βεβαιωθούμε πως θα κάνουν το καθήκον τους .

Οι εθελοντές μας μεταβαίνουν στο σημείο που ήταν τα άλογα με δικό μας κτηνίατρο, προκειμένου να συνταχθεί αυτοψία και γνωματεύσεις της κατάστασης των ιπποειδών.

Ο χώρος κενός και τα άλογα εξαφανισμένα! Βρέθηκαν μόνο 4 από αυτά, τα οποία εντοπίστηκαν πιο μακριά από το σημείο και τα οποία είχαν καταγραφεί στο αρχικό συμβάν.

Έγιναν οι γνωματεύσεις και οι εθελοντές μας μετέβησαν ξανά στην Καλαμάτα για το δικαστήριο.

Σε αυτή την ακροαματική διαδικασία ο πρόεδρος ορίζει καινούργια αναβολή λόγω της έγγραφης ενημέρωσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας ότι δεν διαθέτουν προσωπικό πριν από την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

Αλήθεια σε ποια ζώα θα κάνουν τώρα αυτοψία; Καινούργια δικάσιμος ορίζεται η Παρασκευή 17/8.

Τα δύσμοιρα αυτά ζώα έχουν εξαφανιστεί και μαζί με αυτά μάλλον και κάθε ελπίδα να σωθούν. Παρακαλείται θερμά όποιος γνωρίζει ή είδε το οτιδήποτε αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί μας έστω και ανώνυμα.

Τα ζώα αυτά διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο!

Ο ΕΣΠΙ θα διερευνήσει κάθε τρόπο, διαδικασία, πληροφορία και ενέργεια ώστε να λογοδοτήσει ο κάθε υπεύθυνος

φωτογραφίες εδώ 

Προβλήθηκε 1904 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Ευρωεκλογές 2024: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.