to-synoro.blogspot.com

Τρεις μαθητές δημοτικού, o Ηρακλής, η Εβίτα και η Άρτεμις, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στις 16 – 18 Νοεμβρίου στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, και κατάφεραν να ξεχωρίσουν, κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Οι τρεις μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής εντυπωσίασαν τους κριτές, δημιουργώντας την εξυπνότερη ρομποτική λύση στον φετινό διαγωνισμό.

Επίσης, 4η στον κόσμο αναδείχτηκε και η ομάδα Autonomous robotic aquaponics για την Ελλάδα στην κατηγορία Open Γυμνασίου.

Η κατηγορία Open είχε εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση, με βάση το θέμα Food Matters.

Η φετινή Ολυμπιάδα εστίαζε στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Πηγή : enallaktikidrasi.com 

Προβλήθηκε 520 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.