Από: Άρης Δημοκίδης

Πώς απ’ το γκρέμισμα των αυθαιρέτων φτάσαμε στο παράβολο 250 ευρώ της ρύθμισης για να τακτοποιήσεις Ο,ΤΙ γουστάρεις στα δάση

Η στάση της κυβέρνησης στην τραγωδία στο Μάτι είναι απ’ τα μελανότερα σημεία της χρονιάς (το πιο μελανό είναι φυσικά η ίδια η τραγωδία).

Πέρα απ’ το ότι δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει και τελικά να σώσει τους ανθρώπους, οι δικαιολογίες και η κουτοπόνηρη επικοινωνιακή διαχείριση θα μείνουν στην ιστορία.

Απ’ τη σύσκεψη μπροστά στις κάμερες που όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν ήδη νεκροί και έκαναν ότι δεν υπήρχαν κοροϊδεύοντας μας και τα επινοημένα στοιχεία για εμπρησμούς και τα φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα με υποτιθέμενα ευρήματα, μέχρι τον Καμμένο και τους άλλους υπουργούς που πήγαν στο Μάτι και κουνούσαν το δάχτυλο στους κατοίκους λέγοντάς τους πως έφταιγαν αυτοί που κάηκαν ζωντανοί επειδή, λέει, «είχαν αυθαίρετα».

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και τα Συριζοτρόλ εκείνη την περίοδο. Ύβρεις για τους νεκρούς, κατηγορίες για όσους είχαν αυθαίρετα -λες και τα τελευταία 3.5 χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν σταματήσει ή αντιστρέψει νομιμοποιήσεις/τακτοποιήσεις!-, εξαντλητικές προσπάθειες να μονοπωλήσει την κουβέντα το αν ένα οικόπεδο είχε πόρτα διαφυγής στο γκρεμό (τελικά είχε).

Ας δεχτούμε πως ό,τι έγινε έγινε, και ας δεχτούμε πως οι μετέπειτα μεγαλοστομίες για μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων (μερικές ανούσιες κατεδαφίσεις στην αρχή για επικοινωνιακούς λόγους και μετά τίποτα) ήταν απλώς πολιτικάντικα ψέματα μιας κυβέρνησης που προσπαθούσε να αμυνθεί και να αλλάξει την ατζέντα.

mikropragmata.lifo.gr 

Προβλήθηκε 709 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…