www.newpost.gr

Τουλάχιστον 159 όλων των ηλικιών βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και στο κέντρο βρεφών μητέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 76 παιδάκια από λίγων ημερών έως και 16 ετών δεν γνώρισαν ποτέ τους τη μητρικά αγκαλιά αφού η γυναίκα που τα έφερε στον κόσμο τα εγκατέλειψε σε κάποιο ίδρυμα.

Στα… αζήτητα του Αγία Σοφία βρίσκονται 41, στο Πεντέλης 20 ενώ στο Αγλαΐα Κυριακού ακόμα 15. Παράλληλα, στα μαιευτήρια Ελ. Βενιζέλου και Αλεξάνδρας βρίσκονται ακόμα 15 εγκαταλελειμμένα βρέφη.

Το ένα παιδί πάνω από το άλλο; Δηλαδή μιλάμε για αποθήκες; Και τι; Με ένα άτομο προσωπικό; Εδώ δεν έχουμε γιατρό», λέει στον ΑΝΤ1 η Γωγώ Μπατσιου βοηθός νοσοκόμου στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» και προσθέτει: «Όταν δουλεύει μία βρεφοκόμος με δέκα βρέφη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί αυτή τη στιγμή το παιδί να βγει μία βόλτα».

Στο τμήμα υποδοχής βρεφών στο «Μητέρα» φιλοξενούνται επτά μωρά με το μικρότερο από αυτά να είναι μόλις 20 ημερών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για αυτά τα παιδιά υπάρχει μόνο μία εργαζόμενη.

«Είναι παιδιά που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να συμβεί κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει γιατρός για να μου δώσει να πάρουμε τηλέφωνο», σημείωσε η Τασούλα Παπαδογιαννάκη εργαζόμενη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». 

Προβλήθηκε 463 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Μητροπολίτης Γεράσιμος: Ο ιεράρχης με τα αντιεμβολιστικά κηρύγματα και την άρνηση να διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Λασιθίου, Γεράσιμος, έρχεται σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.