Το πρώτο δυνατό τεστ της Εθνικής Ελλάδας στον όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 μπορούμε να πούμε ότι αποδείχτηκε πετυχημένο.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, αν και μπήκε… κοιμισμένη στο εκτός έδρας ματς απέναντι στη Βοσνία (2-0 στο 15'), τελικά πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος -βοήθησε και το γεγονός ότι οι Βόσνιοι έμειναν με 10 παίκτες- και κατάφερε να πάρει τον σπουδαίο βαθμό με 2-2.

Μάλιστα, αν οι διεθνείς μας ήταν πιο προσεκτικοί θα έφευγαν και με τη νίκη που θα τους έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στο κυνήγι της πρόκρισης.

Πάει αυτό λοιπόν. Τώρα, μπροστά μας έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα που έρχεται… διψασμένη για την πρόκριση, αφού όλοι θυμόμαστε πως αποκλείστηκε από το πρόσφατο Μουντιάλ.

Ο λόγος γίνεται για την Ιταλία, την πρωτοπόρο του ομίλου μας που αυτό το Σάββατο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο ΟΑΚΑ για να δούμε στην τελική που βρισκόμαστε.

Οι αποδόσεις για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχουν ήδη βγει στις περισσότερες στοιχηματικές ιστοσελίδες και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των εγχώριων παικτών.

Η Ελλάδα, όπως προείπαμε, προέρχεται από τη σημαντική ισοπαλία στη Βοσνία που την κράτησε στη δεύτερη θέση του ομίλου στο -2 από την κορυφή.

Στην πρεμιέρα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε το αυτονόητο και επικράτησε με 2-0 στην έδρα του αδύναμου Λιχτενστάιν χωρίς να δείξει και κάτι το ιδιαίτερο από αγωνιστικής πλευράς.

Για το σημαντικό ματς απέναντι στους Ιταλούς, ο Έλληνας τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού στην αποστολή ενσωματώθηκαν και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα και Δώνης μετά το φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια (ήττα με 2-1). Το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί η ελληνική ομάδα λογικά θα είναι το 3-5-2, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε απέναντι στους Τούρκους λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.

Από την άλλη μεριά, για την Ιταλία τα δύο επόμενα ματς (με Ελλάδα και Βοσνία) θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο μπορεί να ανησυχεί από εδώ και πέρα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020. Σε περίπτωση που συγκεντρώσει 6 βαθμούς (που είναι το πιο πιθανό σενάριο) η "σκουάντρα ατζούρα" θα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση. Από την αποστολή για αυτά τα δύο ματς θα λείπει ο Τζίτζιο Ντοναρούμα, όμως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι συμπεριέλαβε στα πλάνα του τους Κουαλιαρέλα και Κεν.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι Ιταλοί από εδώ και πέρα δεν αστειεύονται καθόλου, καθώς το… κάζο που έπαθαν στα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ σίγουρα τους έχει γίνει "μάθημα 

Προβλήθηκε 329 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.