Απόψεις


Η χολέρα δεν είναι στο υπόγειο του «Έλενα». Είναι στο υπόγειο του Έλληνα (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Όταν ήμουνα μικρός είχα βρει ένα αλάνθαστο σύστημα να κερδίζω πάντα στους πολέμους που παίζαμε με τα στρατιωτάκια. Κατά διαολική σύμπτωση το ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, τα στελέχη και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει και πιο χαμηλά (Του Θανάση Χειμωνά)

Το 1996, μόλις ξεκαθάρισε πως η κρίση στα Ίμια δεν θα κατέληγε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής για την διπλωματική τους δράση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγυμνώνεται. Ο ψηφοφόρος του το καταλαβαίνει; (Του Ανδρέα Ζαμπούκα)

Όσο κυλάει ο πολιτικός του χρόνος ο ΣΥΡΙΖΑ – ως κόμμα, ως ιδεολόγημα, ως φορέας- μοιραία, ξεγυμνώνεται από τις εξελίξεις. Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν πλέον, αρχές και κανόνες για να συγκρατήσουν τον πολιτικό αμοραλισμό της κυβέρνησης.

Βλαχοσυμπεθεριστάν (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

1. Τι πήραν οι ΗΠΑ; Τη Σούδα και την αναβάθμισή της για τις δικές τους επιχειρησιακές ανάγκες. Επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων βάσεων στη νότια Κρήτη ή στην Κάρπαθο ή στη Σκύρο και (οπωσδήποτε) στην Ανδραβίδα

Εξ (Εξαποδώ) FILES (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες (και νύχτες) στην Ελλάδα, με μια συχνότητα που αποκλείει το ενδεχόμενο της σύμπτωσης, ενώ ταυτοχρόνως παραπέμπει σε οιωνούς που πιθανόν να προαναγγέλλουν τη Συντέλεια.

Η στροφή 360 μοιρών αλλάζει κάτι; (Του Σπύρου Θ. Αντωνίου)

Άραγε γιατί (;) κάθε φορά που κάποιος από το εξωτερικό κάνει δηλώσεις και προτείνει μέτρα για λογαριασμό μας, σύσσωμη η Ελληνική Πολιτεία τόσο μέσω υπουργών ή βουλευτών όσο και μέσω άλλων εκπροσώπων της (τραπεζιτών, διοικητών, υπευθύνων των φορέων όπως το ΕΒΕΑ και των Επιμελητηρίων ή καθηγητών, κ.ά) σπεύδει άλλοτε να διαψεύσει και άλλοτε να επικυρώσει αυτές ή τις επόμενες…

 Χρόνος, αγαθόν… (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Ο Τσίπρας δεν έχει αντιπολίτευση. Εφαρμόζει ο ίδιος μια τέτοια δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η Ν.Δ. να μην μπορεί να ευαγγελισθεί (στα αφεντικά) μια ακόμα δεξιότερη, μια ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη.

Σκυλάδικα χωρίς αναισθητικό (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Σε τέτοιου επιπέδου πολιτικές βυθίζεται η Ελλάδα. Σε ένα σκυλάδικο που πουλάει λιμάνια και διεκδικεί Ελγίνεια (παρντόν, μάρμαρα), που αναζητά επενδυτές και του σκάει ο μακιγιέρ του Μακρόν (26.000 ευρώ το βάψιμο – επενδυταράς ο τύπος) – σε ένα σκυλάδικο που ουρλιάζει τις νύχτες άναρθρο, έντρομο, απελπισμένο.

Νόμος αρχαιότατος Ιωνικός (από Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Στην κλασσική Ελλάδα υπήρχε, στις Ιωνικές πόλεις, νόμος πατροπαράδοτος, εθιμικός, ο οποίος επέτασσε ότι: αν μια πόλις δυσπραγεί, απαγορεύεται οι πλούσιοι πολίτες της να κυκλοφορούν στους δρόμους της πλουμιστοί, ώστε η πολυτελής ένδυση των ολίγων να μην περιπαίζει τη φτώχεια των πολλών. Να μην τους υπομιμνήσκει οικεία κακά.

«ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟΥΣΑ...;» (του Γιάννη Παπαδάτου - Δικηγόρου)

Η Ηλιούπολη είναι γεγονός ότι περνάει τη δυσκολότερη φάση στην ιστορία της. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν παράγει πολιτική, όχι μόνο δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, παρά μόνο άκρως επιφανειακά, αλλά τελευταία άγεται και φέρεται από τις ορέξεις και τις απόψεις παραγόντων και παραγοντίσκων ακόμα και από απόψεις ιερωμένων της πόλης.

(ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ)  Ποιους εξυπηρετεί η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού;

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) προστασίας του Υμηττού, λόγω της μη εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), βρίσκεται μεν στα πλαίσια της ισχύουσας νομιμότητας, δημιουργεί ωστόσο νέους σοβαρούς κινδύνους για το οικοσύστημα του βουνού και το δημόσιο συμφέρον.