Απόψεις


Άγιος Βαλεντίνος και οικονομική κρίση: Ποια είναι η θέση του έρωτα;(Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης - Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου)

«O έρωτας, για να ανθίσει, θέλει γεμάτο στομάχι και μεταξωτά σεντόνια»: Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης ο ρομαντισμός μπορεί να περιμένει...

Θεόδωρος Κάστανος - Δάσκαλος (12.02.1932)

Ο ρομαντικός παιδαγωγός, ο εραστής της εκπαίδευσης, ο ανυποχώρητος αγωνιστής – ιδεολόγος έφυγε, σε ηλικία μόλις 44 ετών, αφήνοντας παρακαταθήκη τη φωτεινή πορεία του, το Σχολείο Εργασίας στη θεωρία και στην πράξη.

Περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού και  σήραγγα Ηλιούπολης (Θέσεις - απόψεις - προτάσεις) του Πάνου Τότσικα

Το ζήτημα της κατασκευής ενός νέου αυτοκινητόδρομου στον Υμηττό, απασχολεί την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης και των όμορων δήμων από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Νέοι αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό: Και τώρα τι; (του Τάσου Κεφαλά)

Τελευταία φορά που το θέμα των αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό απασχόλησε μαζικά τις τοπικές κοινωνίες, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, ήταν την περίοδο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της υπουργίας Σουφλιά (2007-2009)

«Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός» -Το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη παρουσιάζει η Φώφη Γεννηματά.

Ο Γιάννης Μανιάτης στο βιβλίο του περιγράφει τις προσπάθειες μεταρρύθμισης την περίοδο 2010-2015 στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. .

Ερχεται ολική καταστροφή για την Οικονομία  (Σπύρος Στάλιας, οικονομολόγος Ph.D)

Η επίμονη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ και των ντόπιων νεοφιλελεύθερων φωστήρων τραπεζιτών και των πολιτικών τους, η χώρα μας, από φέτος και εφ εξής, να παρουσιάζει πλεόνασμα πάνω από 3%,

Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ (του Ιωάννη Παπαδάτου)

Επί τη ευκαιρία διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην αρχή κάθε χρόνου στην Ηλιούπολη γινόμαστε μάρτυρες όλοι των απόψεων και μηνυμάτων που θέλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που τώρα διοικεί την Ηλιούπολη να περάσει.

Η «Θυσία» της Αντιγόνης στο Λύκειο στο βωμό του «κόφτη» και των δεξιοτήτων

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την αναδιαμόρφωση του σχολικού προγράμματος στο Λύκειο τα Αρχαία θα παραμείνουν ως μάθημα κορμού μόνο στην Α’ Λυκείου, αποδεικνύοντας την πρόθεση του Υπουργείου για κατάργηση της Αντιγόνης!

Κίτρινος τύπος: Θέμα συγκυρίας ή επιλογής; (του Κώστα Παπαντωνίου)

''Tον κίτρινο, σκανδαλοθηρικό Τύπο θα πρέπει να τον βλέπουμε όχι μόνο ως αποτέλεσμα της συγκυρίας ή ατομικών ευθυνών και προτιμήσεων των δημοσιογράφων, των εκδοτών και του κοινού, αλλά αντίθετα, πρωτίστως ως προϊόν των κοινωνικών συνθηκών''

ΔΗΛΩΣΗ του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα μετά το πρόσφατο Eurogroup

«Μετά από την στάση των εταίρων μας στο πρόσφατο Eurogroup, η κυβέρνηση της Ελλάδας θεωρεί ότι η Ελλάδα, αλλά κι η Ελληνική κοινωνία εξήντλησαν κάθε περιθώριο για επίδειξη πνεύματος συνεννόησης και συνεργασίας με τους δανειστές μας.