Απόψεις


Το ΣΥΡΙΖΑ πόθεν… αίσχος! ( Της Αλίκης Χατζή)

Στα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, η "πρώτη φορά Αριστερά" έφερε στην επιφάνεια τη συντριπτική ανυπαρξία της και κυρίως αποκάλυψε τον στυγνό κυνισμό της, λαμβάνοντας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει.

(Και) Σαντζάκι το Προτεκτοράτο; - (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

«Επικαιροποίηση» (συνθηκών) σημαίνει: εμείς (οι Τούρκοι) δυναμώσαμε, εσείς (οι Έλληνες) αδυνατήσατε, πρέπει να ξαναδούμε (να αναθεωρήσουμε) ορισμένα πράγματα (που εμείς, οι ισχυρότεροι, προκρίνουμε)…

10 πράγματα που μας έμαθε η επίσκεψη Έρντοαν (Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Εκτός από τη διπλωματία υπάρχει και η πραγματικότητα. Δηλαδή, η καθημερνή ζωή. Ο Έρντοαν ήρθε και φεύγει. Αφήνει, όμως, πίσω του απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτηματικά των Ελλήνων πολιτών. Για τη ζωή τους.

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (Σημείο Χ. Στιγμή Ψ)

Ο πεζόδρομος, σε μια από τις γειτονιές των βορείων προαστίων, κάνει ό,τι μπορεί. Στολισμένος χριστουγεννιάτικα. Όμως το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι που ακούγεται απΆ τα δημοτικά μεγάφωνα,

Η γυναικεία σεξουαλικότητα στα έργα του Τζέημς Τζόυς «Ulysses» και «Finnegans Wake» (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Προς καθνένα, (καθένα και κανένα), αναγνώστη της τηλεφημερίδας «zougla.gr», ενδιαφέρεται. «Μαθούσι αυδώ (σ.σ. μιλώ) κΆ ου μαθούσι λήθομαι» (Δεν μεταφράζω. «Ανελληνιστοι δεν είμεθα θαρρώ» (Κ.Καβάφης)

Δεν είναι η συγγένεια ο ένοχος. Η αναξιοκρατία είναι (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να αποκλείσει από μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του τα συγγενικά του πρόσωπα μοιάζει κατ' αρχήν σαν μια κίνηση συμβολισμού κατά του νεποτισμού, που μαστίζει την ελληνική πολιτική ζωή.

Όταν η κυβέρνηση θα κόψει το ρεύμα στη ΔΕΗ (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

«Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία». Μπα! Fake news! «Έρχεται θύελλα πλειστηριασμών». Fake news. «Τσιμουδιά (σ.σ.: κυβερνητική) για τα κόκκινα δάνεια». Να δω τι άλλο θα σκαρφισθούν οι δημοσιογράφοι που θέλουν το κακό της κυβέρνησης.

Η μάταιη θυσία του Ελληνικού (του Πάνου Τότσικα)

Στο συνημμένο φάκελλο/τόμο (εδώ) «Η μάταιη θυσία του Ελληνικού», περιλαμβάνονται επιλεγμένα προσωπικά και συλλογικά κείμενα και δημοσιευματα της περιόδου 2016-2017 που αφορούν τις σημαντικότερες εξελίξεις στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

Έχουν αρχίσει να φοβούνται (Του Γιάννη Σιδέρη)

Οι κοινωνικοί αέρηδες ευνοϊκοί, φούσκωναν τα πανιά τους και αρμένισαν πρύμα στον καιρό για την εξουσία. Τώρα ο άνεμος είναι όρτσα, η κοινωνική δυσαρέσκεια εκδηλώνεται, η τραμουντάνα τρικυμίζει το καράβι.

Η εξέλιξη μιας πεταλούδας σε σκουλήκι (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Μετά και τις χτεσινές ένθερμες δηλώσεις Τσακαλώτου, Τζανακόπουλου και Κοντονή για τους πλειστηριασμούς, η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ από κατά φαντασία αριστερό κόμμα σε έμπρακτα δουλικό μπορεί να καταγραφεί με ασφάλεια και βεβαιότητα βήμα βήμα.

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (Μην ανταμώσεις άγγελο, όταν βαστάει ρομφαία)

Σαν τον τελευταίο καραδεξιό ο Τσίπρας χρησιμοποιεί μια παθολογία (τους μπαταχτσήδες) για να βάλει στο ματωμένο χέρι των κορακιών τα σπίτια πολλών απΆ όσους αλάλιασε η κρίση.