Απόψεις


Να γιατί έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου '''Σχεδία''. (Γράφει η  Άννα Παπασταύρου)

Το απίστευτο «κράτος» με τους αδιανόητα παράλογους νόμους του έβαλε πάλι το χεράκι του για να κλονίσει και αυτή την ελπίδα των ανθρώπων που βιώνουν την αγωνία της στέγης και της ανεργίας: τους επέβαλε ΕΦΚΑ!!!

Ποια αδικήματα διώκονται και ποια παραγράφονται για την υπόθεση Novartis (του Παναγιώτη Μπαλτάκου)

Συνοπτικά, μπορούμε να επισημάνουμε ότι και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τη ΝΟVΑRTIS, έχουν παραγραφεί σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών...

Από προτεκτοράτο, σαντζάκι; (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Τελικώς πάλι «νικήσαμε». Κάτι είπαν οι Αμερικανοί (που αν κάτι είπαν, αυτό δεν ήταν υπέρ μας), κάτι είπαν οι Ευρωπαίοι (εξετάζουν τη σπάλα του σφάγιου οι μάντεις), πάλι «νικήσαμε».

Με δάνεια μας αλλάζουν τα φώτα… (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

Τέλη του 2012 ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός και επιτετραμμένος της ομοσπονδιακής καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau πως ένα από τα σχέδια του για την Ελλάδα, είναι εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού με λάμπες LED.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ'' ( του  Σπύρου Τζόκα)

Η ιδεολογικοποίηση της ιστορίας και η χρήση της για τον εθνικό φρονηματισμό και την ιδεολογική χειραγώγηση έχει επιχειρηθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν και κάποιες φορές στοίχισε ακριβά στην ανθρωπότητα.

Η ψυχρολουσία ενός θερμού επεισοδίου (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

«Όχι στη βάρδια μου», ή «αυτό δεν θα συμβεί στη βάρδια μου» – είναι μια αμερικάνικη έκφραση (ίσως και αγγλοσαξωνική, δεν γνωρίζω καλώς) που σημαίνει κάτι περισσότερο απ’ αυτό που λέμε εμείς, «όχι, όσο περνάει απ’ το χέρι μου».

Βάρκιζα τότε και σήμερα. (Π.Δ.Κ.)

Πριν 73 χρόνια το Ε.Α.Μικό κίνημα υπέγραψε, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας. Οι συνέπειες της, στις ζωές των πατεράδων και των παππούδων μας, ήταν τραγικές. Για δεκαετίες δεν μπορούσαν να πουν ούτε το όνομα τους, πολλοί περισσότερο ότι είναι αριστεροί και συμμετείχαν στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ στην Κατοχή.

Σενάρια πολέμου (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Τα πράγματα περί το Σκοπιανό δεν βαίνουν καλώς. Το «Σύμφωνο Κοτζιά» εξελίσσεται σε μια προσδοκία «σαλαμοποιημένης» συμφωνίας, που θα είναι αδύνατον να περάσει από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία (για να έχει κάποιο κύρος) – μάλιστα των 2/3 (καθώς θα έπρεπε).

Χώρα άχαρη κι αχάριστη (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Οι αγανακτισμένοι μάς μύριζαν, οι συλλαλητήριοι μάς ξίνισαν, ας μείνουμε μόνοι μας εμείς με μας που μας αρέσουμε. Τουτέστιν: «Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». (Εθνικός ύμνος του ατομικισμού και της αυταρέσκειας).

‘Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν (του Νίκου Καραβέλου)

Πολλά και εξαίρετα μάθαμε ετούτες τις «μακεδονικές» ημέρες, λίγο πριν βγει από τον φούρνο μαγειρεμένο το γεύμα του σκανδάλου της Novartis. Έτσι λίγο για την αλλαγή της γεύσης, μετά το καζίκι της κυβέρνησης στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.