Είναι ένα κέικ αφράτο, νόστιμο, αρωματικό. Έχει κομματάκια σοκολάτας και γίνεται εύκολα και απλά, χωρίς μίξερ. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Απολαύστε το!

Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος - Food styling: Τίνα Webb


10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 9
  •  2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  •  1 κούπα ζάχαρη
  •  1 κούπα ηλιέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  •  3 αυγά
  •  1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  •  ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  •  3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ λαδιού με σοκολάτα χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ, μεσαίου μεγέθους.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  3. Τον αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, την οποία βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
  4. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Μυστικά

  • Αν δεν έχουμε φρέσκο χυμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συσκευασμένο.
  • Αν θέλουμε, αντί για ξύσμα πορτοκαλιού, βάζουμε λεμονιού ή δύο βανίλιες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 611 φορές