Μην τη πιείτε, μαγειρέψτε τη! Ένα εύκολο φαγάκι του τηγανιού που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, και νοστιμίζει με ένα κουτάκι μπίρα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης - Food styling: Αλεξάνδρα Μήτσιου


10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο κάθετα σε φέτες των 2 εκ.
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  •  3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  •  200 ml μπίρα
  •  τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια ρίγανη
  •  50 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανιτάρια και μπίρα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ροδίσουν απαλά.
  4. Σβήνουμε με την μπίρα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
  5. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 320 φορές