Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 100 γρ. αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την μακαρονοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το ζυμαρικό, τα αγγουράκια τουρσί, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.