Σε περιόδους νηστείας μπορείτε να παραλείψετε τη γραβιέρα και να έχετε ένα νηστίσιμο σάντουιτς. Άλλωστε τα μανιτάρια ταιριάζουν πολύ με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος - Food styling: Tina Webb

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Τεμάχια: 1
  •  2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  •  2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα κοτσάνια, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί, σε λεπτά φετάκια
  •  1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  •  40 γρ. κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά, σε λεπτές φέτες
  •  2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  •  1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γ. ξερή)
  •  μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή ρόκα ή άλλη πρασινάδα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα και μουστάρδα, ξεκινάμε ανακατεύοντας τη μουστάρδα με το λάδι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
  2. Με το μισό μείγμα αλείφουμε τη 1 φέτα ψωμί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
  3. Βάζουμε στην αλειμμένη φέτα τα φύλλα του σαλατικού, από πάνω το τυρί, τα μανιτάρια και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
  4. Φροντίζουμε να ακολουθήσουμε αυτήν τη σειρά, ώστε η υγρασία των μανιταριών να νοτίσει το ψωμί.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 325 φορές