Κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης τα χρυσά κορίτσια της Ελλάδας και μάλιστα μέσα στην Πόλη. Η Εθνική μας ομάδα νίκησε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων 2013 την Ισπανία με 8-5 και οι κοπέλες μας φόρεσαν στο στήθος το χρυσό μετάλλιο, αναγκάζοντας τους Τούρκους διοργανωτές να παίξουν τον εθνικό μας ύμνο και να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό του κεντρικού κολυμβητηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είχαν κάνει πριν 12 χρόνια, πάλι στην Πόλη, οι έφηβοι.

Είναι το 9ο χρυσό μετάλλιο σε 21 τελικούς για την ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλες διοργανώσεις και 37ο μετάλλιο συνολικά, λίγες ημέρες μετά το χάλκινο των Νέων Γυναικών στο Βόλο και φυσικά το τρίτο χρυσό σε επίπεδο νεανίδων την τελευταία τριετία (μετά του Ευρωπαϊκό της Μαδρίτης και το Παγκόσμιο στο Περθ) και τρίτο στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Κάτι που επιβεβαιώνει την κυριαρχία των κοριτσιών μας στο παγκόσμιο στερέωμα και την καταξίωση του αθλήματος που γράφει συνεχώς λαμπρές σελίδες για τον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ελλάδα με τη συνήθη γρανιτένια άμυνα και επιθετικές λύσεις από περιφέρεια, φουνταριστό και π.π., πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στις Ισπανίδες που υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των κοριτσιών του Μορφέση. Οι Ελληνίδες ήταν πάντα μπροστά με δύο γκολ, οι Ισπανίδες μείωσαν στο ένα (6-6), αλλα στο φινάλε πάλι κυριάρχησαν και με εύστοχο πέναλτι η Ξενάκη άνοιξε τη διαφορά στα τρία γκολ και έγραψε το τελικό 8-5.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 5-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 1-2, 2-2, 1-2

ΟΙ 13 ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (με τις σημερινές σκόρερ): Σταματοπούλου (Πάτρα Ειρ.), Πλευρίτου Βασ. 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Ελευθ. 2, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 2, Πάτρα Μ., Νανούση, Σώρα, Μαμόγλου, Νιαρχάκου.

Τις κοπέλες συνόδευαν στην πετυχημένη αποστολή, εκτός του ομνοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση, ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη. Μαζί τους ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης και ο Λάκης Τσαντάς, μέλος της τεχνικής επιτροπής πόλο της LEN που ήταν ντελεγκέι των αγώνων.

Προβλήθηκε 1420 φορές

Γ.Σ.Ηλιούπολης VolleyBall Γυναικών. Κληρώθηκε με αντίπαλο την ΑΕΚ στο δρόμο για τον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών

Tην Παρασκευή 4 και τo Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ θα είναι στραμμένα στη Χίο, που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών.   Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τοπική Επιτροπή βόλεϊ αλλά και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του νησιού, θα συνδιοργανώσουν στο νέο κλειστό Καμποχώρων το διήμερο 4-5 Μαρτίου 2016 τη μεγάλη γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Στο final four o Γ.Σ.Η

Η Ηλιούπολη συμπλήρωσε το παζλ του Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί 4-5 Μαρτίου στη Χίο. Μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, η Ηλιούπολη προκρίθηκε στην τετράδα, καθώς επικράτησε 3-2 σετ της Ελπίδας στο κατάμεστο κλειστό των Αμπελοκήπων.