Η Ηλιούπολη μυρίζει από άκρη σε άκρη και τα παιδιά μας κινδυνεύουν.
Το Άλσος Κιντή όλο το βράδι γίνεται κέντρο υποδοχής παιδιών που βρήκαν "στέκι", οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές-κλειστές χωρίς φύλαξη υποδεχόμενες τον κάθε "έμπορο", τον κάθε εθνικότητας βιαστή των ψυχών και των ονείρων των παιδιών μας. Κάντε κάτι, εσείς οι Δημοτικοί Άρχοντες, εσείς της αστυνομίας. Δεν ξέρω αν ένας φύλακας φέρει την Άνοιξη, το σίγουρο πάντως είναι ότι η ¨Ανοιξη" που έχει έρθει στην Ηλιούπολη, μόνο σε καλό δεν θα μας βγάλει.
Σταματήστε να μένετε έξω από το πρόβλημα και να μένετε άφωνοι και έκπληκτοι όταν διαβάζετε μετά για τους Κινεζοκορεατοαλβανοέλληνες εμπόρους που φιλοξενούνται στη πόλη μας. Το θέμα είναι να προλάβουμε τα παιδιά μας να μην τους συναντήσουν ποτέ, να κάνουμε κάτι για να τους δείξουμε ότι η ζωή είναι όμορφη και χωρίς τον ψεύτικο κόσμο που κάποιοι τους τάζουν.
Πρέπει να το πείσουμε ότι δεν χρειάζεται τη "μαγκιά" που δίνουν τα ναρκωτικά . Πολλές φορές ξεκινά απλά από το τσιγάρο. Η κλινική εμπειρία έχει δείξει ότι το σκεπτικό που έχουν πολλά παιδιά, όταν ξεκίνησαν τα ναρκωτικά ήταν γιατί αυτό τους έκανε "μάγκες" στο σχολείο. Το βασικό είναι ένα παιδί να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να είναι μάγκας μέσα από τη χρήση. Ο τομέας της αυτοπεποίθησης μπορεί να τονωθεί, όχι μέσα από τέτοιες συμπεριφορές.
Κάντε κάτι όλοι εσείς των Δημοτικών Παρατάξεων, κάντε κάτι, το θέμα είναι μεγάλο και "μυρίζει".
Σώστε τα παιδιά, αν θέλετε να υπάρχει μέλλον στην πόλη μας και στην χώρα μας.
Γονείς σίγουρα έχουμε πρόβλημα, φωνάξτε, συζητήστε, βοηθήστε...

 

"Στατιστικά στοιχεία απο το ΚΕΘΕΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος μας δείχνουν πολλά. Στο διάστημα αυτό, στο πρόγραμμα έχουν απευθυνθεί 4.614 χρήστες ουσιών και 6.114 μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
H χρήση ορισμένων ουσιών μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για την εμπλοκή με άλλες ουσίες. Έρευνες σε εφηβικό και νεανικό πληθυσμό έχουν δείξει ότι η δοκιμαστική χρήση της κάνναβης αποτελεί την είσοδο στην πιο συστηματική χρήση της ίδιας αλλά και άλλων ουσιών.
Από τα 14 ξεκινούν τα «πειράματα» με τις ουσίες και από τα 19 πέφτουν στα «σκληρά» οι Ελληνες χρήστες. Η περιπέτεια των ναρκωτικών διαρκεί πάνω από επτά χρόνια. Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς αποκτούν τουλάχιστον ένα πρόβλημα σωματικής υγείας και ένας στους τρεις έχουν μολυνθεί από ηπατίτιδα C.
Σημάδια στη συμπεριφορά των παιδιών που θα ήταν καλό να μην τα αγνοήσουμε:
?Έντονες και συχνές αλλαγές στη συναισθηματική διάθεση του παιδιού.
Υπνηλία, κόπωση, ή πολύ ενεργητικότητα (μη εξηγήσιμα αλλιώς).
Εκρήξεις θυμού ή και βίας.
Δραματικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση. (βρώμικο ντύσιμο).
Αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής ( αυξομειώσεις) & ύπνου.
Απόρριψη φίλων που συνήθιζε να κάνει παρέα , χωρίς κάποια λογική εξήγηση.
Περίεργα τηλέφωνα, αλλαγή παρεών, απόκρυψη φίλων.
Ψέματα για το που ήταν, τι έκανε και με ποιους ήταν.
Απώλεια χρημάτων ή αντικείμενων (μετρητά, κινητά, χρυσαφικά).
Πτώση σε μαθήματα, επιδόσεις σε σπορ που κάποτε αγαπούσε.
Καρτέλες από χάπια, σακουλάκια με υπολείμματα "καπνού", χαρτάκια για στρίψιμο.
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΕΞΑΡΤΗΣΗ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ = ΚΕΡΔΟΣ ( 16.500 ? / δευτερόλεπτο)"

Προβλήθηκε 10271 φορές