Σε λίγες μέρες κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από τη μέρα που η σημερινή Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης του Αγ. Δημητρίου.


Τότε, αρχές του 2011, τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης δημιουργούσαν μια βαριά σκιά στην ατμόσφαιρα για τα μελλούμενα.

 

Όλοι ήμασταν προϊδεασμένοι για τα επερχόμενα, επιφυλακτικοί για τους χειρισμούς και ανήσυχοι για τις επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της πόλης.


Τα επόμενα χρόνια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συνεπώς και ο Δήμος μας, κλήθηκε να καταβάλει βαρύτατο τίμημα στην επιχειρούμενη δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η πολιτική των μνημονίων.


Με περικοπές οικονομικών πόρων που έφτασαν στο 60% και με ελάχιστο προσωπικό, κληθήκαμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Δήμου μας, αλλά και να καλύψουμε το τεράστιο κενό του «κοινωνικού κράτους» που δημιούργησαν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.


Με σκληρή δουλειά, επίπονη καθημερινή προσπάθεια και αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, κρατήσαμε το Δήμο μας «όρθιο», όχι μόνο δημιουργώντας ένα πυκνό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, αλλά και προωθώντας μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας.

 

Το λυκαυγές της νέας χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους και από σωστή θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που προβάλλουν για την πόλη και τους κατοίκους της ενόψει της πενταετίας που έχουμε μπροστά μας.


Προσδοκίες, επιθυμίες, αναζητήσεις, ανησυχίες, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης -όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή- εμπλέκονται στο μυαλό μας, σε μια προσπάθεια δημιουργικού προσανατολισμού της ύπαρξής μας είτε ως ατόμων είτε ως οργανωμένων συνόλων που αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειές μας και για τον τόπο μας.

 

Με την ίδια ενωτική και δημιουργική διάθεση θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία όλων των δημοτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων της κοινωνίας.


Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι από βάθους καρδιάς, τα Χριστούγεννα και η υποδοχή του νέου έτους, να βρουν όλες και όλους πλήρεις οικογενειακής ευτυχίας και κοινωνικής προόδου.


Αν πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο, θα το πετύχουμε. Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα καλύτερο 2015!


Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Προβλήθηκε 852 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.