Tag: Ελληνικό

Στη Γη μαζί με τους πρώτους ανθρώπους κατοικούν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα.

Όπως είναι γνωστό, στο Ελληνικό κάποιοι σχεδιάζουν να γίνει μια μεγάλη «επένδυση», στην οποία προβλέπονται «Ζώνες ανάπτυξης», «Ζώνες Πολεοδόμησης», ουρανοξύστες ύψους έως 200 μέτρα, δεκάδες πολυόροφες πολυτελείς κατοικίες 15-20 ορόφων, Ξενοδοχεία 5-7 αστέρων, Εμπορικά Κέντρα -Malls, Κτίρια Γραφείων.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού συζήτησε για τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ με βάση τις ως τώρα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της.

Σας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση στην εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που κατέθεσε η εταιρία Lamda Dεvelopment για την «αξιοποίηση» των 6200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.

Σε ''αλαλούμ'' μετατράπηκε η δίκη για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα-παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του.

Νέο μπλόκο στην επένδυση του Ελληνικού μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο οικολογικών οργανώσεων οι οποίες υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού (6.168.759τμ) δεν υπάγονται στις διατάξεις τις δασικής νομοθεσίας.

Δεν είναι τελικά «δάσος» τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό, απεφάνθη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων που συνεδρίασε σήμερα για το επίμαχο θέμα.

Μετά και την νέα αναβολή της συζήτησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την Επένδυση του Ελληνικού, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Τετάρτης να αναβάλλει την ετυμηγορία για το αρχαιολογικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί για την επόμενη Τρίτη

Εν όψει της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων το νεοσύστατο σωματείο «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης» διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας τo μεγαλύτερο νεανικό party της πόλης την Κυριακή 8/10/2017 και ώρα : 19:30 στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης Μιλήτου & Κορίνθου

Δεκατρείς ημέρες μετά την μεγάλη ρύπανση που προκλήθηκε στις ακτές μας, από την βύθιση του πλοίου "Αγία Ζώνη 2", οι προσπάθειες απορρύπανσης συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Πολλά μπράβο, για μια ακόμη φορά. αξίζουν στις Υπηρεσίες και στο Σώμα Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου και επικεφαλή της παράταξής μας Γιάννη Κωνσταντάτου να βοηθήσουν

Η πρ. αν. Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της, αρμόδιας για τα δάση, επιτροπής ενστάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με Πρόεδρο τον Δασάρχη Λαυρίου

Ο δήμος με εντολή του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, ενεργοποίησε άμεσα από νωρίς χθες το μεσημέρι το μηχανισμό πολιτικής προστασίας του δήμου και μαζί με εθελοντές ξεκίνησε ο καθαρισμός των ακτών του Ελληνικού από την πετρελαιοκηλίδα.

Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Συνεχίζεται η από 5/9 διακοπείσα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου (ΚΑΣ) με θέμα την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της "επένδυσης" στην περιοχή του Ελληνικού.