Tag: Πρόσφυγες

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά, από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο "μακροβιότερος" Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών επιτελώντας το ανθρωπιστικό του καθήκον, το οποίο και θα συνεχίσει να επιτελεί.

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό πραγματοποίησε για περίπου μία ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Μπαχάρ Μπουσρά.

Ο εκλιπών, άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο. Ο ξαφνικός χαμός του σκόρπισε την θλίψη σε χιλιάδες προσωπικούς του φίλους αλλά και φίλους της οργάνωσης Praksis.

Η σημερινή θλιβερή εικόνα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας να σπρώχνεται με μετανάστες και στη μέση να βρίσκονται αστυνομικοί και μικρά παιδιά, δεν τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Toν κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο Ελληνικό κρούουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα.

Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μπορεί να φύγει και να υποστεί τις συνέπειες" είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής! - Μίλησε για 30 άτομα που έκαναν τα επεισόδια και για χειραγωγημένα σκηνικά

Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στον οποίο πρόσφυγες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε χώρο που τελεί υπό κατάληψη.

Σε απεργία πείνας προχώρησαν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο Ελληνικό διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στις εγκαταστάσεις του παλαιού αερολιμένα και των γηπέδων χόκεϊ και μπέιζμπολ.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών σημειώθηκε αριθμός-ρεκόρ θανάτων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 190 παιδιών...

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης.

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων για Ενήλικες, Νέους και Παιδιά (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος), παρουσιάζει την Φωτογραφική Έκθεση της Κωνσταντίνας Κουμπούλη με θέμα «Τα παιδιά πρόσφυγες»

Με τίτλο "Παίζουμε μπάλα με την Αλληλεγγύη", ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, διοργανώνει έναν διαφορετικό αγώνα ποδοσφαίρου, με στόχο τη στήριξη των προσφυγόπουλων του Ελληνικού.

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 7χρονο κοριτσάκι από το Αφγανιστάν, που έπεσε από μεγάλο ύψος στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού.

Δε δέχονται την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 5ου δημοτικού σχολείου στην Αλεξάνδρεια.