Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

 

Γάλλοι κυανόκρανοι βίαζαν άστεγα αγόρια στην Αφρική

 

Καταδικαστική έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το πώς Γάλλοι κυανόκρανοι στρατιώτες βίαζαν και κακοποιούσαν άστεγα μικρά αγόρια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διέρρευσε από τον Guardian.

 

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας την έκθεση, αντιμετωπίζει την απόλυση.


Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ υποτίθεται θα προστάτευαν τα παιδιά σε κέντρο για τους εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους στο αεροδρόμιο M?Poko της πρωτεύουσας Μπανγκί, όταν τα φαινόμενα κακοποίησης ξεκίνησαν να παρουσιάζονται το χρονικό διάστημα μεταξύ του Δεκέμβρη του 2013 και του Ιούνη του 2014.

 

11-1--14-thumb-large

 

Το αρμόδιο γραφείο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ (UNHCR) διέταξε μια εσωτερική έρευνα, μετά από αναφορές για περιστατικά κακοποίησης παιδιών στο κέντρο.

 

Ένα στέλεχος του γραφείου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ένας ερευνητής της UNICEF διεξήγαγαν συνεντεύξεις στα παιδιά από τον Μάϊο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Κάποια από τα αγόρια κατάφεραν να δώσουν ακριβείς περιγραφές από στρατιώτες που τα κακοποίησαν.

 

Η έκθεση έφτασε στα χέρια των υπαλλήλων του γραφείου στη Γενεύη το καλοκαίρι του 2014, όπως αναφέρεται.

 

topontiki.gr

Προβλήθηκε 400 φορές
Συμβόλαιο θανάτου στη Νέα Ιωνία: Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για ένα 58χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε καντίνα, στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Τατοΐου, στη Νέα Ιωνία και έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.