Το θέμα είναι γνωστό. Το θέμα έχει συζητηθεί άπειρες φορές από πολλές Δημοτικές Αρχές της πόλης μας, έχει γραφτεί αρκετές φορές,  το έχω επισημάνει και παλιά με το γνωστό ΤοπΕ.Κ.ο της Ηλιούπολης που πήρε 80 άνεργους και προσπαθεί εδώ και μήνες να τους εκπαιδεύσει και να τους βρει δουλειά, προωθόντας και την δημιουργία  Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Κάτι δεν πάει καλά, κάτι μυρίζει, τα προβλήματα συνεχίζονται στις πλάτες και των εργαζομένων αλλά και των δύστυχων ανέργων.

topeco-225x145

Απλά αναφέρουμε το τελευταίο Δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συντονιστικού οργάνου των Β.Σ.Σ. που καταγγέλει την δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού προγράμματος που προωθεί.

Έχουμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οποιεσδήποτε ενέργειες που γίνονται από άτομα και φορείς, που «στρώνουν το χαλί» στη πολιτεία για την εφαρμογή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), μας βρίσκει απέναντι και καταγγέλλονται από εμάς με κάθε μέσο και τρόπο.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα, να «παίξει», ούτε με τους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, ούτε και με τους εργαζόμενους.

Το Β.Σ.Σ και η πρόνοια, θα πρέπει να υλοποιείτε μέσα από τους Δήμους και τις Κοινωνικές υπηρεσίες τους με το υπάρχον προσωπικό (σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ)και όχι με μοντέλα ιδιωτικοποίησης που εκτός του ότι αφήνουν την φροντίδα ευπαθών πολιτών στο έλεος του ιδιωτικού επιχειρείν, προωθούν την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας που είναι η εγγύηση για κάθε ανήμπορο πολίτη.

Με μεγάλη μας έκπληξη λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι η Δημοτική σας αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, έθεσε θέμα και αποφάσισε να εκχωρήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες(παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.), σε ιδιωτικές εταιρίες με τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Και ρωτάμε:
Πως είναι δυνατό κ. Πατούλη να κάνετε κάτι τέτοιο;

? Δεν γνωρίζετε ότι με αυτό τον τρόπο εκθεμελιώνεται μόνοι σας τις κοινωνικές υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση;

? Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι στερείτε από τους Δημότες σας την παροχή δωρεάν υπηρεσιών οι οποίες αποτελούν ανακούφιση για τους ανήμπορους πολίτες;

? Δεν αντιλαμβάνεστε ότι «στρώνεται το χαλί» για να αποδομηθεί το κράτος πρόνοιας στη χώρα μας;

? Δεν υπολογίζετε τους εργαζόμενους στο Δήμο σας και σε κάθε Δήμο της χώρας, που τόσα χρόνια «έχουν βάλει πλάτη» για να στηθεί ένα δίχτυ προστασίας; Θέλετε μήπως να απολυθούν εργαζόμενοι στις προνοιακές Δομές για να αναπτυχθούν εταιρίες που θα εφαρμόσουν ένα σύγχρονο δουλικό εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα και με μισθούς 400 ευρώ;

? Αγνοείτε την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού σας οργάνου, της ΚΕΔΕ, που απορρίπτει και διαφωνεί με το μοντέλο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων;

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

1. Οι απόπειρες δήθεν «εκσυγχρονισμού», σε ένα γενικότερο πλαίσιο ασφυκτικών δημοσιονομικών μέτρων που επιβάλλονται κατά κύματα και η αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας σαν «νούμερα» που χρήζουν αλλαγές, δεν μπορούν να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά μόνο την εξαθλίωση της κοινωνίας και την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής. Παραδείγματα όπως αυτό της ΕΡΤ, που το κράτος έχει δικαίωμα σε μια νύχτα να κλείνει οργανισμούς και να απολύει εργαζόμενους, μας βρίσκει αντίθετους.

2. Η φύση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (αλλά και όλων των κοινωνικών δομών), είναι ανθρωποκεντρική με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ εργαζομένων και ωφελούμενων όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, και η λήξη του πραγματικά θα αφήσει στην μοίρα τους άτομα που το έχουν απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα λοιπόν, 3500 εργαζόμενοι πανελλαδικά, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του «Βοήθεια στο σπίτι», εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, πασχίζουν να δοθεί μία δίκαιη λύση που θα εξασφαλίζει σταθερή εργασία για τους ήδη εργαζομένους, προσωπικό το οποίο ουσιαστικά έστησε και λειτούργησε τις δομές καταξιώνοντας τα προγράμματα, στις τοπικές κοινωνίες, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Την στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βάλλεται από τη δημοσιονομική πολιτική, που η φτώχεια και η ανέχεια καλπάζει, φέρνοντας πολλούς από τους Δημότες σας και πολίτες αυτής της χώρας σε φοβερά δυσμενή κατάσταση, οφείλεται ως Δήμαρχος να συμβάλλεται στην παγίωση ενός σταθερού και εγγυημένου διχτύου προστασίας, όπως και το δικό σας όργανο, η ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει, και όχι να ενδίδετε σε πρακτικές που είναι αποδεδειγμένο ότι ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας και θα επιβαρύνουν περισσότερο τον ανήμπορο πολίτη, τόσο οικονομικά όσο και ψυχοσυναισθηματικά.

Σας καλούμε:

? να αναστείλετε και να πάρετε πίσω την απόφαση αυτή. Καμία δικαιολογία δεν συγκρίνετε με το αποτέλεσμα που θα φέρει η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης.

? Να ταυτιστείτε με την απόφαση του οργάνου σας, της ΚΕΔΕ ως οφείλετε μετέχοντας σε συλλογικό όργανο και να απορρίψετε το μοντέλο των ΚΟΙΝΣΕΠ ως μοντέλο υλοποίησης των προνοιακών δομών.

Ζητάμε από την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της κ. Ασκούνη, να πάρει θέση και να σας υπενθυμίσει την απόφαση της. Δε μπορεί την ίδια στιγμή που συλλογικά όργανα όπως η ΚΕΔΕ παίρνουν σοβαρές αποφάσεις που κρίνουν τη πορεία και το ρόλο της τοπική αυτοδιοίκησης, κάποιοι άλλοι να κάνουν «πολιτικές» και «πολιτική» Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι επιτέλους ακέραιη και άμεμπτη.

Οι εργαζόμενοι και το ΒΣΣ δεν εφησυχάζουμε και σε κάθε περίπτωση θα μας βρείτε μπροστά σας.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και το γνωρίζεται.
xeriaΤα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ? Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας
- Φωκίδας- Ευρυτανίας- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης- Κυκλάδων
- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

Προβλήθηκε 757 φορές

Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Μέγαρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης''

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Ομολογουμένως μας ξάφνιασε η ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Μέγαρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης.