Την Τετάρτη το μεσημέρι 21.10.15,  στις μία η ώρα (13:00) στο Παλαιό Φάληρο  δόθηκε συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στο θέμα της διευθέτησης του Ρέματος της Πικροδάφνης. 

 

Την συνέντευξη την οργάνωσε  η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Πικροδάφνη. 

 

Δεν κρύβω πως περίμενα μια  συγκέντρωση  στο ρέμα της Πικροδάφνης με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

 

Σύμφωνα με τον  ?ιδιαίτερα χαρούμενο?  Δήμαρχο  Ηλιούπολης  μια πλατειά και ανοιχτή πανηγυρική συγκέντρωση κατοίκων θα οργανωνότανε για να γιορταστεί η «μεγάλη δικαίωση του», με την απόρριψη από το ΣτΕ ,για τυπικούς λόγους της ένστασης κατοίκων για το έργο των αγωγών Ομβρίων Υδάτων.

 

Στη συγκέντρωση αυτή ο κ. Δήμαρχος θα είχε την χαρά να αποκαλύψει  δημόσια  όσους  ενδιαφέρονται για τις συνέπειες  από   την   αντί- επιστημονική και αντί-οικολογική κατασκευή του έργου.  Με ονόματα αυτή τη φορά και όχι αφηρημένα και αόριστα .  

 

Αν, μάλιστα ,  μπορούσε να τους φέρει εκεί ενώπιον του κοινού σιδηροδέσμιους  θα το έπραττε προφανώς προς παραδειγματισμό τυχόν  σκεπτόμενων αντικαθεστωτικά.  Είναι και της μόδας εσχάτως! Για δημόσιο λιθοβολισμό, είναιθ αλήθεια , δεν ακούστηκε τίποτα!

 

Δυστυχώς οι μυστηριώδεις άνθρωποι που απεργάζονται συνομωσίες  κατά τον κ. Δήμαρχο και θα παραδιδόντανε στη κοινή χλεύη, μας τα χαλάσανε.  Με τη  συνέντευξη τύπου που δώσανε  «αποκαλύφθηκαν»  μόνοι τους και στερήσανε από τον κ. Δήμαρχο την ευκαιρία να τους παραδώσει  ο ίδιος στη δημόσια χλεύη!   Τι συνωμότες του γλυκού νερού είναι και  αυτοί που δίνουν και συνεντεύξεις τύπου;

 

Αγαπητοί ύποπτοι και συνωμότες γιατί μας χαλάσατε την φιέστα;  Ο κ. Δήμαρχος από τη μεγάλη του χαρά θα μπορούσε να προσφέρει και διάφορα εδέσματα από το Δημοτικό Αναψυκτήριο προφανώς  ! Χάσαμε και τα σουβλάκια !

 

Βέβαια τελευταία , κατά πως φαίνεται ο κ. Δήμαρχος έχει ζηλώσει τον Ηρακλή Πουαρώ και ανακαλύπτει συνεχώς «συνωμοσίες» και «σκοτεινές» δυνάμεις   τις οποίες ευτυχώς πατάσσει εν τη γενέσει τους .

 

Δεν είναι μακριά οι μαρτυρίες του πως,  ο ίδιος άκουε εκρήξεις  μηχανισμών που βάλανε οι εμπρηστές να κάψουν το δάσος. Το σχετικό πόρισμα της πυροσβεστικής δεν αναγνώρισε ως βάσιμη καμιά τέτοια καταγγελία. Η φωτιά ξεκίνησε από τους μελισσοκόμους.

 

Ακολούθησαν οι καταπατητές που με περισσή αγωνιστική  τόλμη και αποφασιστικότητα του κ. Δημάρχου  αποκρούστηκαν από την καταπάτηση του κατακαημένου, επί Δημαρχίας του,  δάσους.

Μη νομίσετε όμως πως ο εχθρός δεν είναι οργανωμένος και δεν χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά εργαλεία του πολέμου!

 

Ευτυχώς  όμως ο κ. Δήμαρχος καιροφυλακτεί και ως ιδιαίτερος γνώστης κάποιων πολεμικών τεχνικών, όχι μόνο τις αποκρούει αλλά και, κυρίως, τις αποκαλύπτει!

 

Θύμα, μιας τέτοιας αποκάλυψης ήταν και η Κα Πίκουλα   που η  πεμπτοφαλαγγίτικη  δράση   της αποκαλύφθηκε από τον κ. Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να είμαστε ειλικρινείς η Κα Πίκουλα  «αυτοκαρφώθηκε»!  

 

Πως; Ζήτησε να μάθει από το καθ ύλην αρμόδιο Δασαρχείο να μάθει αν είναι αυτό που προχωράει στην διαπλάτυνση των δρόμων μέσα στο δάσος. Το καθ ύλην αρμόδιο δασαρχείο δήλωσε άγνοια και ενδιαφέρθηκε να δει τι γίνεται στη περιοχή ευθύνης του. Αποτέλεσμα, η αποκάλυψη πως γινότανε διαπλάτυνση των οδών εν αγνοία του Δασαρχείου!  

 

 Άριστο παράδειγμα υποδειγματικής συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες. Το Πανεπιστήμιο Ηλιούπολης  θα μπορούσε να δώσει τη περίπτωση για μεταπτυχιακή εργασία στους φοιτητές του!

 

Κύριοι, κύριοι,  της Δημοτικής Αρχής: Ας γίνομε λίγο σοβαροί! Το δικαίωμα του κάθε πολίτη να καταφεύγει στην δικαιοσύνη κατά την κρίση του είναι βασικό  δημοκρατικό  δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία

 

 Η απειλή φορέων της εξουσίας να τους  καταγγείλουν, αλλά και να αποτρέπουν τέτοιες πράξεις πολιτών,  δεν μαρτυρούν, αποδεικνύουν αντιδημοκρατική αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας.

 

Είναι  δικαίωμα του κάθε Πολίτη, πολύ περισσότερο μιας Δημοτικού Συμβούλου  και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, να ερωτά τον κ. Δήμαρχο  για ότι οτιδήποτε αποτελεί απόλυτο Δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση.

 

Ο χαρακτηρισμός μιας τέτοιας πράξης , από τη μεριά του κ. Δημάρχου, ως πεμπτοφαλλαγγίτικης ενέργειας,  μόνο ως ατυχής  μπορεί να χαρακτηρισθεί.

 

Το θέμα δεν θα ήταν σοβαρό και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ατυχές, αν αναφερόμαστε σε ένα μεμονωμένο γεγονός, έστω και σοβαρό, όπως αυτό με την  Κα Πίκουλα!  Δυστυχώς τα γεγονότα είναι πολλά  με κορυφαίο την απειλή, γιατί καθαρή απειλή είναι,  του κ. Δημάρχου να αποκαλύψει δημόσια τα ονόματα  της κίνησης πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις συνέπειες από την κατασκευή των αγωγών Όμβριων υδάτων.

 

 Τα ονόματα όχι μόνο κρυφά δεν είναι , συνεπώς καμιά αποκάλυψη δεν χωράει, το αντίθετο μάλιστα. Μακάρι να είχαμε πολλούς πολίτες με το ανάλογο ενδιαφέρον. Η Αθήνα και η χώρα δεν θα είχε καταντήσει σε τέτοια χάλια!

 

Η παράταξη του κ. Βαλασόπουλου οφείλει να τον μαζέψει. Ιδιαίτερα ο κ. Σπίρτζης,  Συναρμόδιος  για το θέμα, Υπουργός τώρα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  και προ 5ετίας υπεύθυνος για την απονομή των χρισμάτων στους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ του  κ.Γιώργου  Παπανδρέου, που έκανε τον κ. Βαλασόπουλο Δήμαρχο Ηλιούπολης, οφείλει να του επισημάνει τα όρια της δημοκρατικής συμπεριφοράς.

 

Αυτό όχι μόνο για την απονομή του χρίσματος αλλά και για την τελευταία συμπόρευση του κ. Σπίρτζη με τον κ. Δήμαρχο  όπως έβλεπε το φως της Δημοσιότητος η κίνηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ! 

 

Μήπως ο κ. Δήμαρχος θεωρεί πως οι προσωπικές του σχέσεις με σημερινά Κυβερνητικά στελέχη του επιτρέπουν  τέτοιου είδους δημόσια θεώρηση των πραγμάτων;

 

Τελευταίο ατόπημα του κ. Δημάρχου ήταν η μη παρουσία του στη συνέντευξη τύπου στο Φλοίσβο. Θα είχε την ευκαιρία να πάρει μαθήματα Δημοκρατίας από τους Πολίτες που ενδιαφέρονται  για το περιβάλλον και το παλεύουν με τις μικρές τους δυνάμεις, κόντρα σε παλαιοκομματικούς μηχανισμούς  που καταλάβανε την Κρατική Διοίκηση  και χαίρονται γιατί, για τυπικούς  λόγους,  απορρίφθηκε η προσφυγή τους. 

 

Επί της ουσίας του θέματος τι προσκομίζει αυτό το πλέγμα - τέρας της εξουσίας Περιφέρεια , Υπουργείο, ΣτΕ , Διαδημοτικοί Σύνδεσμοι ; 

 

Ο κ.Σπίρτζης αλλά και η Κα Δούρου, έχουν να πούνε και πολύ περισσότερο να πράξουν τίποτα, επί της ουσίας του Θέματος;  ή ως στρουθοκάμηλοι χώνουν τα μάτια στην άμμο  των νομικών ερμηνειών περί εκπροθέσμων ενστάσεων;

 

Γιώργος Μπαλτάς

24.10.2015

Προβλήθηκε 1400 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...