Στην παραλιακή έχουν ξεκινήσει από μέρες το στήσιμο της εξέδρας για την παρέλαση. Όλα στην εντέλεια. Σκούρο μπλε της πατρίδας παντού και καρέκλες επισήμων θα μπουν σε λίγο. Εκεί ακριβώς είχα δει πέρσι στο οδόστρωμα μια πορεία διαμαρτυρομένων περνούσε μπροστά από την εξέδρα φωνάζοντας. Ώστε λοιπόν παρέλαση ξανά! Και φέτος μάλιστα, τρία χρόνια μετά την απόσυρση των μηχανοκίνητων τμημάτων από τις στρατιωτικές παρελάσεις -για λόγους οικονομίας- η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αποφάσισε να τα επαναφέρει εν όψει της 28ης Οκτωβρίου. Διότι τώρα είναι γνωστό ότι η οικονομία πετάει. Και τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας. Η απόφαση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ελήφθη για δύο λόγους: αφενός να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και στο εσωτερικό και αφετέρου να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό (ιδίως στην Τουρκία) ότι η δεν θα επιτραπεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ακριβώς. Και δεν ελήφθει καθόλου για να ησυχάσουν οι Πατριώτες που είχαν θεριέψει σε ποσοστά και αν δεν έβλεπαν και φέτος άρματα θα εξαγριωνόταν.

Μάλιστα. Να παρελάσουν λοιπόν. Μαζί με τα τανκς που σκούριαζαν και οι άνθρωποι. Ποιοι; Οι γιοι και οι κόρες των απολυμένων, των ανέργων, όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα εμβόλια των παιδιών τους και ζητούν βοήθεια από τους Γιατρούς του Κόσμου και τις κοινωνικές οργανώσεις; Τα παιδιά που θα περάσουν αύριο στο Πανεπιστήμιο με ποια όνειρα και ποια προοπτική; Μέχρι το 2030 μην περιμένετε φως λένε οι ειδικοί. Το είχε πει πρώτος ο μέγας Πάγκαλος πριν δυο χρόνια: Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι για τα επόμενα χρόνια κάθε νέος χρόνος θα είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο.

Παρέλαση λοιπόν. Στρατιωτών που η πατρίδα σκέπτεται κατά καιρούς να τους μεγαλώσει τη θητεία για να μπορέσει να κρατήσει πλασματικά την ανεργία χαμηλότερα αφού θα απουσιάζουν από την παραγωγή για κανένα χρόνο ακόμα; Θα παρελάσουν οι υποψήφιοι μετανάστες, όσοι ζουν με την ελπίδα της εξόδου; Τα καλύτερα μυαλά της χώρας που έφυγαν ήδη; Όσοι έχουν στείλει ήδη βιογραφικά ή ετοιμάζονται να στείλουν για την μεγάλη απόδραση; Οι γιοι και οι κόρες όσων αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν την Κρίση; Οι άνεργοι του 30%; Γιατί όχι και οι συνταξιούχοι της ένδοιας; Και πάνω στην εξέδρα θα τους καμαρώνουν και θα τους χειροκροτούν όσοι τους έφτασαν ως εδώ. Φαντάζομαι περικυκλωμένοι από φρουρούς για το φόβο των Ιουδαίων. Και μερικές χιλιάδες ευρώ, από αυτά που μας περισσεύουν, θα έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια για να τονωθεί το εθνικό συναίσθημα.

Μιας χώρας που η αυτοπεποίθηση της καταρρακώνεται μέρα με τη μέρα, που ξεφτιλίζεται διεθνώς, που αποδυναμώνεται και ξεπουλιέται, που καταρρέει. Μια παρέλαση παρωδία, ενός θιάσου αποκαμωμένων και απεγνωσμένων ανθρώπων που δεν έχουν πια σε τι να πιστέψουν. Φέτος όμως θα συνοδεύεται και από οχήματα. Γιατί μπορεί να είσαι κουρελιασμένος αλλά το ηθικό σου πρέπει να μείνει ψηλά. Να έχουν κάτι και οι εχθροί να φοβούνται. Μάλιστα.

 

http://www.parallaximag.gr

Προβλήθηκε 786 φορές

Η Ηλιούπολη του 1821 (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο αγώνας της Ανεξαρτησίας αποκαλείται, από ιστορικούς σύγχρονους με τα γεγονότα, Εθνική Παλιγγενεσία που με την ιστορική σημασία της αναφέρεται στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Θαύμα! Αύξηση ιικού φορτίου, μείωση κρουσμάτων (Γιώργος Τζεδάκις)

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!