Εκεί οδηγούν τους ανθρώπους  μας - τους δασκάλους  μας,  όλοι αυτοί με τα κουστούμια, που παίζουν ζάρια το μέλλον των παιδιών μας.

 

Διαβάζουμε στο facebook, στη σελίδα: "ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ".

 

 

"...Η Eftychia Giannaki ήταν συμφοιτήτρια μου και πορευτήκαμε παράλληλα 12 χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση. Είναι η συνδημιουργός αυτής της ομάδας. Έχει βιώσει στο έπακρο- όπως όλοι μας την κατρακύλα του εκπαιδευτικού συστήματος και την απαξίωση του παιδαγωγού . Άνθρωπος ασυμβίβαστος με πολλά μετρήσιμα και μη μετρήσιμα προσόντα. Πήρε την μεγάλη απόφαση να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το σύστημα και να αγωνιστεί στην ζωή της από άλλο πόστο. Ζητά την παραίτηση της άμεσα...οι λόγοι στην φωτογραφία." 1525593 10203084266088434 953066637 n

 

Κατά τα άλλα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και τη "μάχη της αξιολόγησης" η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει:

"Η νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος με την ακύρωση του σεμιναρίου των στελεχών εκπαίδευσης το Σάββατο 15 Μαρτίου, ήταν μια μάχη που κερδήθηκε ενάντια στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των απολύσεων. Ο δρόμος του αγώνα είναι ακόμα μακρύς και είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας.

  Την Παρασκευή 21 Μαρτίου  αρχίζουν τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων σε σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 14.30 στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποτραπεί κι αυτό το σεμινάριο της ντροπής.

  Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση.


Η αξιολόγηση - χειραγώγηση δε θα περάσει. Ακυρώνουμε όλα τα σεμινάρια της ντροπής. Όλοι την Παρασκευή 21/3 στις 14:30 στο Υπουργείο Παιδείας".

Χθες Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ, παρουσιάστηκαν οι 58.560 υπογραφές (ποσοστό 93% των υπηρετούντων) των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο διωγμό των εκπαιδευτικών και στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Επισημάνθηκε, τέλος, η αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς και αρνείται το διάλογο με τη Δ.Ο.Ε.

 

Προβλήθηκε 412 φορές

Κρουνοχυτροληραίοι, κεφαλόβρυσα της κοτσάνας (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ’ επίφθονον, αλλά τιμή τοισιχρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.: (Αριστοφάνους «Ιππής» 1274-1275)

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι που τη στηρίζουν οργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων ενόψει της 7ης επετείου από τη δολοφονία του αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης στις 7 Οκτώβρη στην Αίθουσα τελετών του Εφετείου.