Tην Παρασκευή 4 και τo Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ θα είναι στραμμένα στη Χίο, που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τοπική Επιτροπή βόλεϊ αλλά και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του νησιού, θα συνδιοργανώσουν στο νέο κλειστό Καμποχώρων το διήμερο 4-5 Μαρτίου 2016 τη μεγάλη γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.


Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Γ.Σ.Ηλιούπολης αναμένεται να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

 

Οι αγώνες του Final 4 θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2 και το πρόγραμμα της τελικής φάσης του Κυπέλου 4 έχει ως εξής:


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

17:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

21:00 Γ.Σ. Ηλιούπολης - ΑΕΚ


Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

18:30 Τελικός

 

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/2) στο Δημαρχείο της Χίου η πρώτη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του φετινού Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

 

Το νησί της μαστίχας βρίσκεται σε πυρετό διεργασιών προκειμένου να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Γυναικείου βόλεϊ και τους τέσσερις «μονομάχους» Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Γ.Σ Ηλιούπολης στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων.

 

Στο πάνελ των ομιλητών κάθισε, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, ο Εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάχεη Χίου Σταμάτη Κάρματζη κ. Γιάννης Μανάρας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου Χίου, κ.Παντελής Καμπούρης, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Τάσος Ποδιάς ενώ την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Περικλής Μπακοδήμος.

 

Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ανέφερε τους τρεις άξονες για τη διεξαγωγή των αγώνων: «Δουλέψαμε σε τρεις άξονες.

 

Πρώτον, τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Δεύτερον, τη χρηματοδότηση, στην οποία συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και μεγάλος χορηγός είναι ο Όμιλος Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Τρίτο, η ασφάλεια. Με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων θα εξασφαλιστούν η ασφάλεια αυτών που θα συμμετάσχουν ή θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».

 

Η διοργάνωση θα αφήσει στο νησί και μια σημαντική παρακαταθήκη που δεν είναι άλλη από την απόκτηση της οριστικής άδειας χρήσης και λειτουργίας του Κλειστού με τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου του δήμου, Παντελή Καμπούρη να σημειώνει: «Οι φίλαθλοι θα δουν ένα νέο κλειστό γυμναστήριο, έχουν γίνει πολλά έργα, αλλά το κυριότερο είναι ότι μετά από 12 χρόνια την Παρασκευή η οριστική άδεια θα είναι επιτέλους στα χέρια μας».

 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Τάσος Ποδιάς επεσήμανε: «Το Final four του βόλεϊ είναι από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που έχουν διοργανωθεί στο νησί μας. Η συμβολή του δήμου στην εξασφάλιση της διοργάνωσης ήταν καθοριστική, όπως και της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο να γεμίσει το κλειστό, με τη βεβαιότητα ότι θα απολαύσει θέαμα υψηλών προδιαγραφών».

 

Ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας, κ. Περικλής Μπακοδήμος παίρνωντας τελευταίος το λόγο αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για τη θερμή υποδοχή και για τις προσπάθειες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή της Χίου δεν ήταν τυχαία και πρόσθεσε: «Η στρατηγική της Ομοσπονδίας είναι να λειτουργούμε αποκεντρωτικά για να συμβάλλουμε στην προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος στην Περιφέρεια.

 

Η Χίος είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία, κουλτούρα και τοπικά προϊόντα παγκόσμιας εμβέλειας ενώ οι φυσικές ομορφιές της είναι πόλος τουριστικής έλξης. Το βόλεϊ της Χίου έχει μεγάλη ιστορία και με την ευκαιρία του Φάιναλ-4 θα πρέπει να μπει σε τροχιά ανόδου».

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ν. Χριστοφάκη αλλά και συνάντηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και τον κ. Α. Δαμίρη, όπου έδωσαν τυπικά για την έγκριση για την τέλεση των αγώνων.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άγγελος Κάνδηλας

(από http://neahlioupolis.blogspot.gr/)

Προβλήθηκε 869 φορές

Στο final four o Γ.Σ.Η

Η Ηλιούπολη συμπλήρωσε το παζλ του Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί 4-5 Μαρτίου στη Χίο. Μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, η Ηλιούπολη προκρίθηκε στην τετράδα, καθώς επικράτησε 3-2 σετ της Ελπίδας στο κατάμεστο κλειστό των Αμπελοκήπων.