Στα πλαίσια της Δημόσιας διαβούλευσης για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης (ΤΣΔ) των απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, υιοθετώντας τις παρατηρήσεις και προτάσεις της "Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική" (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) στην οποία συμμετέχουμε, στείλαμε μερικές πρόσθετες  επισημάνσεις, θεωρώντας το συγκεκριμένο θέμα Μέγιστο....

 

Σε μιά προσπαθεια που ξεκίνησε από το 2011, με την εκδήλωση με θέμα "Τα σκουπίδια μας δεν είναι σκουπίδια" και συνεχίστηκε το 2012 με τη συνεργασία μας με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το Δημόσιο διάλογο για τα σκουπίδια που ανοίξαμε στην Ηλιούπολη, εκφράζουμε εν πρώτοις την ευχαρίστησή μας και χαρά, που επιτέλους ανοίγει σοβαρά αυτό το θέμα.

 

Είμαστε ευχαριστημένοι διότι το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) σε μεγάλο βαθμό και το τοπικό (ΤΣΔ) σε μικρότερο, αλλάζουν διαχειριστικό μοντέλο και από ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης περνάμε σ' ένα αποκεντρωμένης διαχείρισης,  με έμφαση την προδιαλογή των υλικών. 

 

Στόχος αυτής της σημαντικής διαφοροποίησης είναι η μεγιστοποίηση της ποσότητας των απορριμμάτων που επαναχρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποσότητα των σύμμεικτων που οδηγούνται για επεξεργασία η ταφή σε περιφερειακό, με τεράστια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

.

Περισσότερα http://kipi.gr/?p=3209

 

Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη   
       Τ.:2109730215-K.:6944683652 
       F.: 2118005508, 2109718162
       kin.pol.il@gmail.com
       http://www.kipi.gr
       Facebook:  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

 

 

Προβλήθηκε 695 φορές

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).