Στα πλαίσια της Δημόσιας διαβούλευσης για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης (ΤΣΔ) των απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, υιοθετώντας τις παρατηρήσεις και προτάσεις της "Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική" (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) στην οποία συμμετέχουμε, στείλαμε μερικές πρόσθετες  επισημάνσεις, θεωρώντας το συγκεκριμένο θέμα Μέγιστο....

 

Σε μιά προσπαθεια που ξεκίνησε από το 2011, με την εκδήλωση με θέμα "Τα σκουπίδια μας δεν είναι σκουπίδια" και συνεχίστηκε το 2012 με τη συνεργασία μας με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το Δημόσιο διάλογο για τα σκουπίδια που ανοίξαμε στην Ηλιούπολη, εκφράζουμε εν πρώτοις την ευχαρίστησή μας και χαρά, που επιτέλους ανοίγει σοβαρά αυτό το θέμα.

 

Είμαστε ευχαριστημένοι διότι το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) σε μεγάλο βαθμό και το τοπικό (ΤΣΔ) σε μικρότερο, αλλάζουν διαχειριστικό μοντέλο και από ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης περνάμε σ' ένα αποκεντρωμένης διαχείρισης,  με έμφαση την προδιαλογή των υλικών. 

 

Στόχος αυτής της σημαντικής διαφοροποίησης είναι η μεγιστοποίηση της ποσότητας των απορριμμάτων που επαναχρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποσότητα των σύμμεικτων που οδηγούνται για επεξεργασία η ταφή σε περιφερειακό, με τεράστια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

.

Περισσότερα http://kipi.gr/?p=3209

 

Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη   
       Τ.:2109730215-K.:6944683652 
       F.: 2118005508, 2109718162
       kin.pol.il@gmail.com
       http://www.kipi.gr
       Facebook:  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

 

 

Προβλήθηκε 613 φορές

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.

Ηρακλής Τσιμέκας προς την Δημοτική Αρχή: ''Κάντε πράξεις που θα δώσουν χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους''

Πριν αρκετό καιρό η νέα διοίκηση ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τα προβλήματα της πόλης μας δεν λύνονται μέσω FB η προβολής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει την δημοτική αρχή για τα προβλήματα και αυτή να τα δρομολογεί με την σειρά της προς επίλυση ανάλογα με την περίπτωση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - YΠOMNHMA στον Δήμο Ηλιούπολης

Όπως σας είναι γνωστό, εδώ και 2 χρόνια έχει καταργηθεί για μια σειρά λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στο σύνολο του βουνού.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ  (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, να δώσει το όνομα της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη σε αίθουσα του θεάτρου Ρεξ, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.