Αθήνα, 4/10/2013
Αρ. πρωτ. 68
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ν.Αττικής
προς 

1.Υπουργό Εσωτερικών

κ. Γιάννη Μιχελάκη
2. Αναπληρωτή Υπουργό 
κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο

Κ. Υπουργέ,

Το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι ν. Αττικής εκφράζοντας και την φωνή όλων των σωματείων πανελλαδικά, με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κωλυσιεργία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων σχετικά με την χρηματοδότηση του Βοήθεια στο σπίτι, που αφορά το Α΄ Τρίμηνο 2013 (Ιανουάριο-Μάρτιο).
Με την δημοσίευση του Φεκ 193 Α 4186 αρ.50 παρ.2 που αφορά την χρηματοδότηση του ΒΣΣ και σύμφωνα με τα λεγόμενα υπευθύνων του υπουργικού σας γραφείου που μας διαβεβαίωναν ότι με την έκδοση του φεκ, θα καταβάλλονταν άμεσα τα χρήματα στους φορείς και εν συνεχεία στους εργαζόμενους, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!
Κι αυτό διότι όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θα πρέπει να γίνουν τα εξής: προγραμματική σύμβαση η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό, την ΕΕΤΑΑ και την ΚΕΔΕ, στην πορεία θα ζητηθούν δικαιολογητικά από την ΕΕΤΑΑ που πρέπει να καταθέσουν οι φορείς υλοποίησης, μετά θα δοθούν τα χρήματα στους Δήμους, οι Δήμοι θα πρέπει να τα αποδώσουν στα νομικά τους πρόσωπα, να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους και ας μας επιτραπεί η έκφραση «βοήθεια μας»!!!
Από την άλλη η ΕΕΤΑΑ μας δηλώνει ότι δεν θα έχει καμιά εμπλοκή και τα χρήματα θα αποδοθούν όπως ορίζει η διάταξη απ? ευθείας στους Δήμους.
Το μόνο σίγουρο όλων αυτών, είναι ότι οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά θα πληρώσουν την καθυστέρηση με την μη καταβολή τον δεδουλευμένων τους.
Κ. Υπουργέ, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εξ? αιτίας αυτής της γραφειοκρατίας, είναι ήδη οικονομικά εξαθλιωμένοι αφού παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών(9 και άνω), ωστόσο εξακολουθούν να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, αλλά πλέον έχουν γίνει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ ευπαθή ομάδα.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σοφία Κολιζέρα                                                                                         Κωνσταντία Φούκη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
Τα Σωματεία: Αττικής- Α. Μακεδονίας και Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Δ. Μακεδονίας- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας- Φθιώτιδας- Φωκίδας- Βοιωτίας- Εύβοιας- Πελοποννήσου- Κρήτης- Δωδεκανήσων- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Κέρκυρας- Λευκάδος

Προβλήθηκε 596 φορές

O KΗΝΣΩΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Είναι δυνατόν να κρίνεις ένα βιβλίο χωρίς να το διαβάσεις; Να κατακρίνεις ένα βιβλίο, έχοντας διαβάσει μόνο το οπισθόφυλλό του; Καθένας θα απαντούσε πως είναι αδύνατον. Να, όμως, που ο φωτεινός παντογνώστης κ. Παντελής Μπουκάλας τα κατάφερε.

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.