Αθήνα, 4/10/2013
Αρ. πρωτ. 68
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ν.Αττικής
προς 

1.Υπουργό Εσωτερικών

κ. Γιάννη Μιχελάκη
2. Αναπληρωτή Υπουργό 
κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο

Κ. Υπουργέ,

Το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι ν. Αττικής εκφράζοντας και την φωνή όλων των σωματείων πανελλαδικά, με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κωλυσιεργία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων σχετικά με την χρηματοδότηση του Βοήθεια στο σπίτι, που αφορά το Α΄ Τρίμηνο 2013 (Ιανουάριο-Μάρτιο).
Με την δημοσίευση του Φεκ 193 Α 4186 αρ.50 παρ.2 που αφορά την χρηματοδότηση του ΒΣΣ και σύμφωνα με τα λεγόμενα υπευθύνων του υπουργικού σας γραφείου που μας διαβεβαίωναν ότι με την έκδοση του φεκ, θα καταβάλλονταν άμεσα τα χρήματα στους φορείς και εν συνεχεία στους εργαζόμενους, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!
Κι αυτό διότι όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θα πρέπει να γίνουν τα εξής: προγραμματική σύμβαση η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό, την ΕΕΤΑΑ και την ΚΕΔΕ, στην πορεία θα ζητηθούν δικαιολογητικά από την ΕΕΤΑΑ που πρέπει να καταθέσουν οι φορείς υλοποίησης, μετά θα δοθούν τα χρήματα στους Δήμους, οι Δήμοι θα πρέπει να τα αποδώσουν στα νομικά τους πρόσωπα, να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους και ας μας επιτραπεί η έκφραση «βοήθεια μας»!!!
Από την άλλη η ΕΕΤΑΑ μας δηλώνει ότι δεν θα έχει καμιά εμπλοκή και τα χρήματα θα αποδοθούν όπως ορίζει η διάταξη απ? ευθείας στους Δήμους.
Το μόνο σίγουρο όλων αυτών, είναι ότι οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά θα πληρώσουν την καθυστέρηση με την μη καταβολή τον δεδουλευμένων τους.
Κ. Υπουργέ, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εξ? αιτίας αυτής της γραφειοκρατίας, είναι ήδη οικονομικά εξαθλιωμένοι αφού παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών(9 και άνω), ωστόσο εξακολουθούν να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, αλλά πλέον έχουν γίνει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ ευπαθή ομάδα.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σοφία Κολιζέρα                                                                                         Κωνσταντία Φούκη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
Τα Σωματεία: Αττικής- Α. Μακεδονίας και Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Δ. Μακεδονίας- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας- Φθιώτιδας- Φωκίδας- Βοιωτίας- Εύβοιας- Πελοποννήσου- Κρήτης- Δωδεκανήσων- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Κέρκυρας- Λευκάδος

Προβλήθηκε 835 φορές

Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας  Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους (Μυργιώτης Παναγιώτης - Μαθηματικός)

Τον Μάρτιο 1821, ξεσπά η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Η φλόγα της, κατά το πέρασμα του καιρού, μεταδίδεται σε Στερεά Ελλάδα, Αιγαίο, Θεσσαλία, Μακεδονία και αλλού

Ο εθνικιστής Νετανιάχου και η ισλαμο-φασιστική Χαμάς (του Θοδωρή Τσίκα)

Στο περίπλοκο τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι δύσκολο να ξεδιαλύνει κανείς τον ρόλο διαφόρων παραγόντων και να αποφύγει μονομερείς εκτιμήσεις. Πολλές φορές θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους τους.

''Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε'' (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.