Η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη ήταν μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής, ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί απ' την κομμουνιστογενή αντιευρωπαϊκή μετάλλαξη που είχε αρχίσει να παθαίνει το κόμμα πριν από αρκετά χρόνια.  

 

Από τον Άρη Δημοκίδη.

 

 Δεν θέλω να στοχοποιήσω την ίδια - την πίστεψα κάποτε, την στήριξα κάποτε, την συμπαθώ σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σήμερα. Όμως κάτι πάει πολύ στραβά με την χρηματοδότηση των κομμάτων απ' το κράτος, και μια ματιά στις φετινές επιχορηγήσεις αρκεί να μας πείσει.  

 

 Δύο προβλήματα:   1) Δίνουμε ακόμα επιχορηγήσεις στα κόμματα!   Εν μέσω κρίσης, μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία ή το Grexit, κι ενώ οι βουλευτές πληρώνονται πλουσιοπάροχα, για κάποιο λόγο πρέπει να δίνουμε και μερικά εκατομμυριάκια στα κόμματα: 6.33 εκατομμύρια ευρώ είναι η πρώτη δόση για το 2015 - δηλαδή θα ακολουθήσουν κι άλλες;!    και    

2) Τα λεφτά που δίνουμε πάνε όπου να 'ναι.   Αντί να δίνονται με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (πέρσι είχαμε ευρωεκλογές, φέτος βουλευτικές εκλογές), για κάποιον ανόητο γραφειοκρατικό (;) λόγο οι υπολογισμοί έγιναν με βάση μακρινές και ξεχασμένες εκλογές.    ***  

 

Και εκεί μπαίνει στο κάδρο η ΔΗΜΑΡ. Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 1.6 εκατομμύρια και η ΝΔ 1.7, το κόμμα-φάντασμα του Φώτη Κουβέλη θα βάλει στον κουμπαρά του 421.638 ευρώ.  

 

Θα πάρει σχεδόν μισό εκατομμύριο ο Κουβέλης, σήμερα, που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει καν η ΔΗΜΑΡ, που τα περισσότερα στελέχη της έχουν σκορπίσει προς διάφορες κατευθύνσεις, που δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ή ευρωβουλευτή!  

 

Αυτό τσούζει βέβαια πολύ λιγότερο απ' το ότι η κατηγορούμενη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δικαιούται, αλλά ελπίζω ότι δεν θα πάρει, από τα λεφτά μας πάνω από μισό εκατομμύριο (542.000), όμως η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ δείχνει πιο καθαρά τον παραλογισμό του καθεστώτος των επιχορηγήσεων.  

 

 Παραλογισμός που εντείνεται όταν στο ΦΕΚ διαβάζω πως ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλείται και το άρθρου 30 του Ν. 4325/2015 που έχει τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης ? Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».  

 

 ΥΓ. Δεν έχει άδικο, μέσα σ' όλα αυτά, και το Ποτάμι που διαμαρτύρεται λέγοντας: Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των παλιών κομμάτων είναι το σύστημα κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.

 

Έτσι λοιπόν με βάση μια αρκετά εφευρετική αριθμητική, που αντίκειται σε οποιαδήποτε λογική, το Ποτάμι θα πάρει για το 2015 το ένα πέμπτο και σε κάποιες περιπτώσεις το ένα δέκατο των χρημάτων που παίρνουν άλλα μικρότερα από το Ποτάμι κόμματα.

 

Συγκεκριμένα η κατανομή των ποσών (πρώτη δόση για το 2015) που αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως εξής:

 

? το Ποτάμι με 6,6% στις ευρωεκλογές και 6,05% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 84.776 ευρώ.

 

? η ΔΗΜΑΡ με 1,2% στις ευρωεκλογές και 0.48% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 421.638 ευρώ.

 

? οι ΑΝΕΛ με χαμηλότερα επίσης ποσοστά από το Ποτάμι λαμβάνει 489.399 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 746.399 ευρώ!

 

Η συνολική κρατική επιχορήγηση στα κόμματα είναι 6.33 εκατομμύρια ευρώ. Το Ποτάμι δηλαδή με 6% των ψήφων λαμβάνει μόλις το 1,3% της κρατικής χρηματοδότησης.  

 

Το Ποτάμι από τη δημιουργία του έχει προτείνει τη μείωση στο μισό της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. Κι αυτό πρέπει να γίνει αμέσως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που γίνονται περικοπές παντού. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αλλάξει κι ο παράλογος τρόπος κατανομής υπέρ του παλιού συστήματος.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Προβλήθηκε 357 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατα τόπους ισχυρές στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν.

Φοροδιαφυγή: Λαβράκια έβγαλε η ΑΑΔΕ στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ!

Στην φάκα της ΑΑΔΕ έπεσαν επιχειρήσεις που δεν δήλωναν πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Απέκρυψαν πωλήσεις που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ! Από την Αθήνα έως την Θράκη οι περιπτώσεις που βγάζουν μάτια!

Ο καιρός την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.