Είχαμε γράψει πάλι για το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης.  
Διαβάζοντας τα τελευταία Πρακτικά όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του Δήμου έχουμε μόνο μία ερώτηση.
Αλήθεια δεν ενδιαφέρει κανέναν η Πρόληψη Παραβατικότητας; ( Ένας μόνο Διευθυντής Σχολείου ανταποκρίθηκε στην Πρόσκληση τους).
Περιμένουμε να δούμε εαν και τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων της πόλης μας και εαν βεβαίως δέχτηκαν την πρόσκληση. Αναμονή λοιπόν.
Μήπως να είχε το Συμβούλιο και μία επιπλέον επαφή  - συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Ναρκωτικών Ουσιών έτσι ώστε μαζί να σχεδιάζανε και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των παιδιών για την μάστιγα αυτή των ναρκωτικών; 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 8Ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΡΟΝΤΕΣ : 1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ? ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ ΘΕΟΔ., 2) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΡΗΓ. 3) ΤΖΑΜΑΚΟΣ ΑΘΑΝ., 4) ΜΟΥΧΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Μετά την διαπίστωση ότι το Συμβούλιο ευρίσκεται σε απαρτία αφού σε σύνολο επτά μελών είναι τέσσερα παρόντα, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης. 

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις :

1)    Να κληθεί σε μια επομένη συνεδρίαση ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου , ο οποίος (μόνος) ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συμβουλίου για επικοινωνία με τα εκπαιδευτήρια του Δήμου Ηλιούπολης , προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ενδοσχολικής βίας.

2)    Να συνταχθεί από τον Πρόεδρο και να τεθεί υπόψη των μελών μια ανακοίνωση προς τους δημότες Ηλιούπολης, μέσω του διαδικτύου , η οποία να περιέχει οδηγίες προστασίας από την παραβατικότητα τρίτων.

3)    Να συζητηθεί με τους αρμόδιους του Δήμου το θέμα της οδικής ασφάλειας των δημοτών και να επισημανθούν συγκεκριμένα σημεία, που παρουσιάζουν συχνή παραβατικότητα εκ μέρους των οδηγών οχημάτων, με συναφή κίνδυνο των άλλων οδηγών και των πεζών, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

4)    Ειδικά για το τμήμα της Λεωφόρου Πρωτοπαπά από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου μέχρι την Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, στο οποίο δεν υπάρχει ενδιάμεση διάβαση και έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα, αποφασίστηκε να υποβληθεί από τώρα σχετικό αίτημα στο Δήμο, με σχετικό σχεδιάγραμμα και υπόμνημα για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη και την διάνοιξη διάβασης πεζών στο μέσον  του τμήματος αυτού.

   Ορίστηκε νέα συνεδρίαση για τις 19 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, κατά την οποία κλήθηκαν να προσέλθουν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων όλων των εκπαιδευτηρίων της Ηλιούπολης , προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους για θέματα ενδοσχολικής βίας.       


22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

 

Προβλήθηκε 1428 φορές