ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ
Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες ,

Η καθαριότητα στην πόλη είναι δείκτης υγείας, πολιτισμού, ποιότητας ζωής, αλλά και η βασική εικόνα που καθορίζει την αξία και την φήμη της.


Γι αυτό το λόγο η δημοτική αρχή, δίνει καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσει την  πόλη καθαρή και ευπρεπή, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα δημόσια κτήρια αλλά και σε ευαίσθητους χώρους όπως τα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα, τους παιδικούς σταθμούς - σε κάθε γειτονιά.


Με μειωμένο το προσωπικό κατά 50% σε σύγκριση με το 2009, με μειωμένες κατά 60% τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, με έναν ταλαιπωρημένο στόλο που εμφανίζει συνεχείς βλάβες και μέσα σε ένα κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας, οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου μεταφέρουν από την Ηλιούπολη 29.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο στην χωματερή της Φυλής, 2.160 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, 2.100 τόνους ογκωδών αντικειμένων, 700 τόνους αδρανή και μπάζα και καθαρίζουν 2.500 κάδους με σκουπίδια και επιπλέον 1.000 κάδους ανακύκλωσης 450 καλαθάκια απορριμμάτων, 20 βυθιζόμενους κάδους και 15 σκάφες μπαζών κάθε μέρα.


Η δημοτική αρχή για να κρατήσει καθαρή την πόλη έχει τοποθετήσει 2.500 κάδους απορριμμάτων, 1.000 κάδους ανακύκλωσης, 450 καλαθάκια, 61 υπόγειους κάδους, ενώ διαθέτει και 15 σκάφες μπαζών στους δημότες για να μην αφήνουν μπάζα στους δρόμους.

 

           

Επιπλέον έχει προγραμματίσει καθημερινά δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων των ανακυκλώσιμων υλικών, των ογκωδών αντικειμένων, των κλαδιών και των μπαζών, αλλά και το πλύσιμο των κάδων, ενώ έχει εγκαταστήσει και τηλεφωνικό κέντρο με το νούμερο 15377 για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων και την συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Αγαπητοί μου συμπολίτες η προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος καθημερινά είναι η μισή δουλειά που πρέπει να γίνει. Η άλλη μισή ανήκει σε Σας. 


Για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, φιλόξενη και ελκυστική θα πρέπει και εσείς από την μεριά σας να βάλετε πλάτη:

 1. Να μην αφήνετε τα σκουπίδια εκτός κάδων
 2. Να προτιμάτε τις βραδινές ώρες για να πετάξετε τα σκουπίδια σας
 3. Να ξεχωρίζετε τα ανακυκλώσιμα υλικά και να τα πετάτε στους μπλε κάδους
 4. Να συμπιέζετε όσο μπορείτε τα ανακυκλώσιμα υλικά ειδικά τα πλαστικά μπουκάλια και τα χαρτόκουτα για να έχουν μικρότερο όγκο.
 5. Να μην αφήνετε μπάζα και ογκώδη υλικά στα πεζοδρόμια. Τηλεφωνήστε στο 15377 και κλείστε ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
 6. Να πετάτε κάθε σκουπιδάκι στα καλαθάκια.
 7. Να ειδοποιείτε την Υπ Καθαριότητας όταν δείτε σκουπίδια ή μπάζα πεταμένα στους δρόμους
 8. Να δίνετε οδηγίες στους συμπολίτες μας που αγνοούν τις υποχρεώσεις τους
 9. Να απευθύνεστε στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με την καθαριότητα
 10. Να τοποθετείτε τα χόρτα σε σακούλες και τα κλαδιά δέντρων να τα τεμαχίζετε για λόγους μείωσης του όγκου και του κόστους μεταφοράς.
 11. Να καθαρίζετε τακτικά την αυλή και το πεζοδρόμιό σας από ξερά χόρτα. Έτσι βελτιώνουμε την εικόνα της γειτονιάς μας, αλλά και βοηθάμε στην πρόληψη καταστροφικών πυρκαγιών.
 12. Να μην βρωμίζετε την πόλη με ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων
 13. Να μην παρκάρετε μπροστά από κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, διότι έτσι εμποδίζετε την αποκομιδή τους.
Φανταστείτε πόσο καθαρή θα ήταν η πόλη μας αν ο καθένας φρόντιζε την καθαριότητα του πεζοδρομίου και του ρείθρου του.

Αν συμφωνείτε μ? αυτά, δεν έχετε παρά να τα εφαρμόσετε, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Έτσι όλοι μαζί θα κρατήσουμε την Ηλιούπολη καθαρή!Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

Προβλήθηκε 885 φορές

Δημοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη'' : ''Ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης''

Διαβάζοντας τις τελευταίες αναρτήσεις στη Διαύγεια των απευθείας αναθέσεων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μας γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:

Ευχαριστήρια επιστολή της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης προς τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

Για όλους βρίσκει λύσεις ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας. Ευχαριστήριο της Εστίας για την φιλοξενία των γραφείων τους στο κτήριο του ναού.

HELLINIKA HOAXES: ''Οι φωτογραφίες αυτές ΔΕΝ δείχνουν τον καθηγητή στην Ηλιούπολη που συνελήφθη για σχέσεις με ανήλικη''

Ισχυρισμός:Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τον συλληφθέντα τον Ιούλιο του 2020 44χρονο καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη με την ανήλικη μαθήτριά του...