Στο θέμα της "εκλογικής αποζημίωσης" για τους εργαζόμενους που θα δουλέψουν την ημέρα των εκλογών, αναφέρεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, η οποία κοινοποιήθηκε στους συλλόγους-μέλη της. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Το Γενικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8  Μαΐου 2014, συζήτησε το θέμα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού που υφίστανται οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ηγεσία του Υπουργείου  Εσωτερικών σχετικά με τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.


Γνωρίζει προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πως η προεργασία στους Δήμους για την εκλογική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εσκεμμένα να κωλυσιεργεί και να μην έχει προσδιορίζει εάν οι απασχολούμενοι θα αποζημιωθούν και πόσο για την επιπρόσθετη απασχόλησή τους.


Προφανώς η κωλυσιεργία αυτή καταδεικνύει πως και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υιοθετεί την απαξιωτική, εξευτελιστική λογική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε επιλεγεί στις Εθνικές Εκλογές του 2012 (Μάιος και Ιούνιος).


Είναι κατανοητό πως το ζήτημα δεν έχει ιδεολογική βάση ή διαφωνία. Το σύνολο των Δημοτικών Υπαλλήλων, ανεξαρτήτου πολιτικών πιστεύω, αντιμετωπίζονται λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως εργαζόμενοι τύπου «Μανωλάδας» στη Δημόσια Διοίκηση. Αντιμετωπίζονται για μία ακόμη φορά ως «μίασμα», προφανώς εκδικητικά, γιατί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν συναίνεσαν σε μια πολιτική που διέλυσε την αγορά εργασίας εξωθώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.


Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρα ΔΙΚΑΙΑ και ΟΜΟΦΩΝΗ.
Διεκδικούμε και απαιτούμε ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ και ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.


Η τακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι Γ ? κατηγορίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ιδιαίτερα στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου και 25ης Μαΐου 2014, όπου ο όγκος εργασίας λόγω και της μεγάλης συμμετοχής συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο του λαού (π.χ. εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, σάκοι κ.λπ.) είναι τεράστιος.


Η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει την εκλογική αποζημίωση στα 223,00ευρώ, ενώ θα απασχοληθούν  περίπου 30.800 εργαζόμενοι, αριθμός παρεμφερής με τις εκλογές του 2012.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, άμεσα να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να έχουν γνώση οι αρμόδιοι, επιφορτισμένοι με την ευθύνη της προετοιμασίας της εκλογικής  διαδικασίας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον τους. Θα στήσουν και αυτές τις κάλπες διευκολύνοντας το λαό να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του.
Επισημαίνουμε και εφιστούμε σε όλους τους εργαζόμενους την προσοχή. Κανείς εργαζόμενος έξω από τα καθήκοντά του εντός ή εκτός ωραρίου, δεν πρέπει να εργαστεί για τις εκλογές εφόσον δεν έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση για την συγκρότηση των Εκλογικών Συνεργείων και την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης!!!


Να είναι σίγουροι πως η απαξίωση και ο εξευτελισμός προς τον πολύπαθο αυτό εργασιακό κλάδο θα είναι ένας ακόμη λόγος που θα «βαρύνει» το χέρι όλων μας, όταν γνωρίζουμε πως άλλες εργασιακές ομάδες θα αμείβονται με πολύ μεγαλύτερα ποσά.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ".

Προβλήθηκε 353 φορές
3 tips για να συντηρήσουμε τον λέβητα του σπιτιού

Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα. Μαγειρεύουμε, βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο... Ωστόσο, μάλλον δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι το ζεστό περιβάλλον που απολαμβάνουμε στο σπίτι και το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε, τόσο για το μπάνιο μας όσο και για να πλύνουμε τα πιάτα, οφείλονται στον λέβητα που χρησιμοποιούμε.