Αλήθεια το πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο;

 

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας αφού οι υπηρεσίες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή του ασφαλισμένου για την ασφαλιστική ικάνότητα του .

 

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας και με την θέσπιση του ασφαλιστικού βιογραφικού επιχειρείται να μπει τέλος στις ουρές για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο του 2014.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας κ Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε στην συνέντευξη του ότι θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας από τα μέσα του 2014 και καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας όλων των ταμείων αφού η ασφαλιστική ικανότητα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά με το ασφαλιστικό βιογραφικό του ασφαλισμένου.

Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Επίσης το Ασφαλιστικό Βιογραφικό από τα μέσα του 2014 θα δίνει την δυνατότητα της άμεσης έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων μέσα σε λίγες ημέρες .

Για το Ασφαλιστικό Βιογραφικό ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η ΗΔΙΚΑ μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των περίπου 144 δισεκατομμυρίων ενσήμων του συνόλου των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του 2014. Με το ασφαλιστικό βιογραφικό το μόνο που θα έχει να κάνει ο ασφαλισμένος εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις είναι να εκτυπώνει το ασφαλιστικό βιογραφικό του και να απευθύνεται στον ασφαλιστικό φορέα ώστε να αιτείτε συνταξιοδότησης και θα εκδίδεται μέσα σε λίγες ημέρες η σύνταξη.

Επίσης ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ενημερώνεται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος απευθείας από τον υπολογιστή του αλλά και δεν θα χρειάζεται σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης να ταλαιπωρείται από τους διάφορους ασφαλιστικούς φορείς ώστε να μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 248 φορές
29 Νοεμβρίου οι μαθητές έρχονται στα δημαρχεία να φωτογραφηθούν για το κλίμα

Η παγκόσμια διοργάνωση ανήκει στον Friday For Future γνωστό πια και με τα αρχικά FFF.Στην διοργάνωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και να συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης τους και με ένα σύμβολο, να τραβήξουν μια φωτογραφία ανεβάζοντάς την στα Social Media την με τα hashtags#Fridaysforfuture#Climatestrike

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος

Συγκίνηση στην ταφή οστών 193 Ελλήνων πεσόντων στο έπος του ’40 (Φωτο)

Τα οστά άλλων εκατόν ενενήντα τριών Ελλήνων στρατιωτών, πεσόντων, στα βουνά της Αλβανίας κατά το έπος του 40′, ενταφιάστηκαν σήμερα με μια σεμνή αλλά και φορτισμένη συγκινησιακά, θρησκευτική τελετή στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας κοντά στο νομό Πρεμετή.

O Γιώργος Καρακούσης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Ο κ. Γιώργος Καρακούσης, στέλεχος τηλεπικοινωνιακών εταιριών στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση των Εμπορικών Υπηρεσιών της.