Αλήθεια το πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο;

 

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας αφού οι υπηρεσίες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή του ασφαλισμένου για την ασφαλιστική ικάνότητα του .

 

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας και με την θέσπιση του ασφαλιστικού βιογραφικού επιχειρείται να μπει τέλος στις ουρές για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο του 2014.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας κ Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε στην συνέντευξη του ότι θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας από τα μέσα του 2014 και καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας όλων των ταμείων αφού η ασφαλιστική ικανότητα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά με το ασφαλιστικό βιογραφικό του ασφαλισμένου.

Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Επίσης το Ασφαλιστικό Βιογραφικό από τα μέσα του 2014 θα δίνει την δυνατότητα της άμεσης έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων μέσα σε λίγες ημέρες .

Για το Ασφαλιστικό Βιογραφικό ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η ΗΔΙΚΑ μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των περίπου 144 δισεκατομμυρίων ενσήμων του συνόλου των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του 2014. Με το ασφαλιστικό βιογραφικό το μόνο που θα έχει να κάνει ο ασφαλισμένος εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις είναι να εκτυπώνει το ασφαλιστικό βιογραφικό του και να απευθύνεται στον ασφαλιστικό φορέα ώστε να αιτείτε συνταξιοδότησης και θα εκδίδεται μέσα σε λίγες ημέρες η σύνταξη.

Επίσης ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ενημερώνεται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος απευθείας από τον υπολογιστή του αλλά και δεν θα χρειάζεται σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης να ταλαιπωρείται από τους διάφορους ασφαλιστικούς φορείς ώστε να μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 274 φορές
Έφυγε από τη ζωή  ο Πρέσβης επί τιμή, Θέμος Στοφορόπουλος.

Ήταν πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, όταν το 1988, εκδηλώνοντας την διαφωνία του με την τότε στροφή του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά και την συμφωνία του Νταβός, υπέβαλε την παραίτησή του.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέες εντάξεις έργων σε Δήμους των Νοτίων Προαστίων

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκαν νέες εντάξεις έργων σε δήμους της Νοτίων Προαστίων για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων» και την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες».

Ο καιρός την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές καθώς και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τις 36.500 θέσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέσα στον Ιούνιο τα εν λόγω προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ακόμη «ραντεβού» κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων έχουν δώσει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) για σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στα Προπύλαια.