Πού την είδατε την κρίση ωρέ παιδιά; Στην Ηλιούπολη πάντως όχι. Ασχολούμαστε με άλλα θέματα, πιο χάι ας πούμε και πιο γκλάμουρ.

 

Έγινε για παράδειγμα τις προάλλες το DavisCup ή κάπως έτσι και βαλθήκαμε να πανηγυρίζουμε. Γιατί μπορεί τα λεωφορεία να περνούν όποτε θυμηθούν, μπορεί η ανεργία και η απόγνωση να αποτυπώνεται στα πρόσωπα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, αλλά η Ηλιούπολη είναι χάι και δεν ασχολείται με αυτά.

 

Ώρες-ώρες πιστεύω ότι η πόλη μας αποτελεί νησίδα ευμάρειας και χαράς με αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω. Εννοείται ότι όλα είναι μέρος της ζωής και όλα τα χρειαζόμαστε, και αθλητισμό και πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο. Εννοείται επίσης ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την κρίση και να κλαίμε την μαύρη μας την μοίρα.

 

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναφερόμαστε σε μια κρίση που φτωχοποίησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής ούτε μία αναφορά στους πολίτες που υποφέρουν. Εντάξει, οι εκλογές είναι τοπικού χαρακτήρα και η Ηλιούπολη είναι στην πρώτη γραμμή ως σημείο αναφοράς, αλλά κανείς δεν ζει απομονωμένος στην πόλη του. Είμαστε πολίτες μιας χώρας, άρα μας αφορούν και τα γενικότερα προβλήματα.

 

Και εμείς αντί να σώζουμε το δάσος κοιτάμε το δέντρο. Πραγματικά με βάση τη μέχρι στιγμής δραστηριότητα ορισμένων υποψηφίων συμπεραίνουμε ότι είτε δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα είτε δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτή.

 

Σαφώς και υπάρχουν υποψήφιοι που τονίζουν την ανάγκη γενικότερης αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας. Θα μου πει κάποιος, το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους. Έστω και για αυτό να το κάνουν είναι μια καλή αρχή.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο και το DavisCupκαι όποια άλλη εκδήλωση δεν έχει άμεσα οφέλη για τον πολίτη.

 

Πιστεύω στον λαϊκό αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό. Για μένα πιο σημαντική είδηση θα ήταν να βλέπω μικρά παιδιά να ασχολούνται μαζικά με τον αθλητισμό, να έχουν στη διάθεσή τους τις κατάλληλες υποδομές και την υποστήριξη που τους αξίζει. Για αυτό αδιαφορώ για το DavisCupκαι όλα τα DavisCup της εποχής μας. 

 

oikonomidisΑλέξανδρος Οικονομίδης

Προβλήθηκε 385 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.