Δελτίο Τύπου

ΕΝΙ ? ΕΟΠΥΥ: Λουκέτο στο 50% των ιατρείων και εργαστηρίων! Στο έλεος του ΕΟΠΥΥ ασφαλισμένοι και γιατροί.

* Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ με λύπη της διαπιστώνει την οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ.

* Λουκέτο στα μισά ιατρεία- εργαστήρια ? διαγνωστικά κέντρα.

* 20000 νέοι άνεργοι από την έκρηξης της ανεργίας στον χώρο της υγείας λόγω του αντισυνταγματικού νέου κουρέματος.

* Ούτε ένα ευρώ ΔΕΝ έχει πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς για το 2013 !!

* Μαζικό κύμα φυγής από τον χρεοκοπημένο οργανισμό.

* Ακάλυπτοι πλέον οι ασφαλισμένοι από τις ιδιωτικές δομές υγείας καθώς καταρρέουν η μία μετά την άλλη κάτω από το βάρος των εξοντωτικών χρεών του ΕΟΠΥΥ !

* Σοβαρό ενδεχόμενο για πλήρη και ολοσχερή επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ !

Με μία πρωτοφανή ενέργεια αποφασίστηκε ο ξαφνικός οικονομικός θάνατος των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων.

ΧΩΡΙΣ κανένα διάλογο κατέθηκε προχθές στην Βουλή σχέδιο νόμου όπου διατάσσεται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/2013 100% κούρεμα των παρόχων που δεν έχουν υποβάλει δαπάνες εντός 20 ημερών από την λήξη έκαστου ημερολογιακού μήνα. Στη συνέχεια ακόμα και για όσους, από τύχη, κατέθεσαν εντός του αυθαίρετου ορίου των 20 ημερών διατάσσεται κούρεμα 40% των ήδη εκτελεσθέντων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ! Το κούρεμα αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά που επιβάλλεται στους ιατρούς και στα εργαστήρια !

Η παραπάνω ενέργεια είναι πρωτοφανούς σκληρότητας καθώς ΔΕΝ υπάρχει πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής σε υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεσθεί με νόμιμο τρόπο και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού! Οι ευθύνες της τραγικής ανεπάρκειας του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει τις δαπάνες και να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό και μηχανισμό ελέγχου, μετατίθενται με αντισυνταγματικό τρόπο στους παρόχους. Χρειάσθηκε να χρεοκοπήσει ουσιαστικά τους παρόχους για να καταλάβει, μετά από επτά ολόκληρους μήνες, ότι ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του οργανισμού δεν επαρκεί ! Η τακτική αυτή, αν δεν είναι εκ του πονηρού, αποτελεί μνημείο προχειρότητας και ανεπάρκειας από ένα κράτος που υποτιμά συνεχώς την νοημοσύνη των πολιτών του !

Ρωτούνται οι αρμόδιοι, ποιος έχει την ευθύνη, με ονοματεπώνυμο, για την χρεοκοπία του οργανισμού ? Με ποιό τρόπο θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες ? Γιατί ΔΕΝ λένε την αλήθεια στους πολίτες, ότι δηλαδή με τα χρήματα που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ μπορεί να καλύψει με αξιόπιστο τρόπο το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. ?Την ίδια στιγμή οι σπατάλες και τα σκάνδαλα του οργανισμού συνεχίζονται σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως το μοναδικό όργανο που εκπροσωπεί το ΣΥΝΟΛΟ των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών,ΚΑΛΕΙ τον Υπουργό Υγείας σε ΑΜΕΣΗ συνάντηση προκειμένου να αναζητηθούν οι απαραίτητες λύσεις στο χρηματοδοτικό κενό του ΕΟΠΥΥ. Καλεί επίσης τους συναρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν την άδικη και αντισυνταγματική διάταξη και τους Έλληνες Βουλευτές να μην ψηφίσουν το απαράδεκτο νέο κούρεμα της υγείας των ασφαλισμένων και την οικονομική εξόντωση των ιατρών ! Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταρρεύσουν ΆΜΕΣΑ οι περισσότερες ιδιωτικές δομές υγείας με αποτέλεσμα μεγάλα στρώματα του πληθυσμού να μείνουν ακάλυπτα από στοιχειώδεις υπηρεσίες!

Σε κάτι τέτοιο ΔΕΝ μπορούμε να συνεναινέσουμε, προσανατολιζόμαστε σε πλήρη και ολοσχερή επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ !

Για το ΔΣ της ΕΝΙ ? ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

Προβλήθηκε 580 φορές
Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες, αυξάνεται το όριο των πιστών.

Το όριο των 50 ατόμων για τις πολύ μεγάλες εκκλησίες αλλάζει και από τις 6 Ιουνίο και έως 9/7/2020 θα επιτρέπονται 100 πιστοί εντός των εκκλησιών ενώ περισσότεροι θα είναι και οι πιστοί που θα μπορούν να εκκλησιάζονται εντός του ναού αφού αλλάζει το όριο εισόδου ατόμων ανα τ.μ από ένα άτομο στα 10 τ.μ σε ένα άτομο στα 5 τ.μ

«Ηχηρό «ΟΧΙ» μαθητών και φορέων στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, έλαβε χώρα ο ψηφιακός σχολικός διαγωνισμός «Λέμε Όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό», με πολυάριθμες συμμετοχές σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων ανά την ελληνική Επικράτεια.

Παγκόσμια Ημέρα για το ποδήλατο. Oι δήμαρχοι ποδηλατούν από το Δημαρχείο της Αθήνας

Με την συμμετοχή ενδεχομένως και του πρωθυπουργού οι δήμαρχοι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσουν αύριο στις 10:30 από την πλατεία Κοτζιά για να κάνουν ποδήλατο στις διαδρομές που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει ο Δήμος Αθηναίων. Θα είναι μια δοκιμή στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το ποδήλατο και της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η ΚΕΔΕ.