Μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή αναζητούν εργασία από 12 μήνες και πάνω) είναι οι 3 στους 4 άνεργους της χώρας ενώ η εικόνα είναι τραγική ανάμεσα στους νέους και ακόμη περισσότερο στις νέες Ελληνίδες από τις οποίες σχεδόν οι 6 στις 10 βρίσκονται χωρίς απασχόληση.

Ειδικότερα, στο 26,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το β΄ τρίμηνο, με τον αριθμό των ανέργων που καταγράφονται από την ΕΛΣΤΑΤ στα 1.280.101 άτομα.

Παρά τη μείωση του ποσοστού από 27,3% το β΄ τρίμηνο 2013 και 27,8% το εφετινό α΄ τρίμηνο κυρίως λόγω του τουρισμού (αυτή κατοπτρίζεται στην αύξηση 1,2% των απασχολούμενων στον τριτογενή τομέα) αρκετά ποιοτικά στοιχεία της ανεργίας είναι ανησυχητικά:

*Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 74,4% του συνόλου των ανέργων και ανέρχονται σε 952.400 άτομα.

*Ένας στους δύο νέους έως 24 ετών είναι άνεργος (52%) παρά τα προσωρινά προγράμματα απασχόλησης με τις χαμηλές αμοιβές, ενώ ειδικά στις νέες γυναίκες η ανεργία ανέρχεται στο 57,5%.

από: Η ΑΥΓΗ

 

Προβλήθηκε 392 φορές
Συμβόλαιο θανάτου στη Νέα Ιωνία: Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για ένα 58χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε καντίνα, στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Τατοΐου, στη Νέα Ιωνία και έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.