Με ιδιαίτερη προσοχή , με μελέτη και το κυριότερο με κριτήριο την προστασία των μικρών επιχειρήσεων , θα ληφθούν από πλευράς Περιφερειών , οι όποιες αποφάσεις για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και πως θα λειτουργούν.

Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός , στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΕΕ, που παρέστησαν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ όπου συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και θέματα γενικότερης λειτουργίας της αγοράς .

Οι Περιφερειάρχες συμφώνησαν καταρχήν με τις θέσεις της ΕΣΕΕ και δεσμεύτηκαν ότι οι αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών ? όπως προβλέπει ο νόμος ? θα είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με τους τοπικούς φορείς του εμπορίου, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκομένων, ώστε το αποτέλεσμα να βοηθά την πραγματική οικονομία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει στο μέλλον στενή συνεργασία στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου, ώστε να επιλύονται θέματα και να εξειδικευτεί ο τρόπος συμβολής των Περιφερειών στην ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου.

Σε δηλώσεις του , ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός, επισήμανε ότι « με τον πρόσφατο νόμο ρυθμίζεται με νέο τρόπο η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και η καταπολέμηση του παραεμπορίου.Προφανώς, έκριναν ότι ο θεσμός των Περιφερειών κρατάει όρθια την συντεταγμένη Πολιτεία αφού τα Υπουργεία φαίνεται πως έχουν παραδώσει το πνεύμα. Γιατί τι άλλο μπορούμε να πούμε όταν φτάσαμε στον Αύγουστο και ακόμα δεν κατόρθωσαν να έχουν παραλάβει φορολογικές δηλώσεις.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι Περιφέρειες έδωσαν το φιλί της ζωής στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και πήγαν τη χώρα μας στην 4η θέση απορροφητικότητας μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών από τις τελευταίες θέσεις που βρισκόταν πριν» , σημείωσε .

«Εμείς, τόνισε δεν αρνούμαστε να ασκήσουμε την αρμοδιότητα, αλλά δεν είναι σωστό ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας να αντιμετωπίζεται κατ?αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή χωρίς να του διατίθεται το απαραίτητο προσωπικό και οι πόροι να ζητάνε να σηκώσουμε βάρη που αδυνατεί το ίδιο το Κράτος να σηκώσει».

Υπογράμμισε δε ότι « η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μελέτη και όχι βεβιασμένες αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην αγορά».

Και τόνισε πως « ο προσδιορισμός των ζωνών εφαρμογής των νέων μέτρων δεν μπορεί να γίνει αυθαίρετα. Χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες σκοπιμότητας, διότι η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη αιτιολογία».

«Πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, που ήδη πλήττονται από την οικονομική κρίση» είπε , σημειώνοντας ότι « ι βεβαίως θα πρέπει να είναι σεβαστό το δικαίωμα της αργίας και ξεκούρασης, που μέχρι τώρα εγγυόταν η αργία της Κυριακής».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης από την πλευρά του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες είναι σημαντικοί παράγοντες καλής λειτουργίας της αγοράς, οι μικρομεσαίοι έμποροι είμαστε σε καλά χέρια. Κοινός στόχος είναι η αναζήτηση ενός παραγωγικού ωραρίου ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε Περιφέρειας».

 

http://networkedblogs.com

 

Προβλήθηκε 379 φορές
Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια, στις 29 οι κατασκηνώσεις - Ξανά μουσική και αλκοόλ στις παραλίες

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τη νέα άρση μέτρων. 1η Ιουλίου ξεκινούν παραστάσεις και συναυλίες. Δεν ανοίγουν ακόμα σχολικά κυλικεία, ΚΑΠΗ, κλειστοί κινηματογράφοι και ντισκοτέκ.