Ευάριθμα είναι τα μοναστήρια της Ελλάδας, στα οποία θα συναντήσεις κάποιον μοναχό ή μοναχή που θα έχει μεγαλώσει στις αυλές της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 

Ακόμα και στο Άγιον Όρος θα βρεις ασκητές που έμαθαν το «Ελέησον με ο Θεός» υπό την σκέπη του Ναού της παιδομάρτυρος αλλά και εμπνεύσθηκαν από τον της «αρετής φίλον γνήσιον» στο κατανυκτικό πρώτο εν Αττική ενδιαίτημα του.

 

Στον μεθεόρτιο Εσπερινό για την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Δωρίδος, ένα ακόμα νέο παιδί της ενορίας μας, φόρεσε το μοναχικό ένδυμα.

 

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε πριν περίπου 20 χρόνια η κατά σάρκα αδελφή του Μοναχή Εφραιμία, και συνέχισαν πριν λίγα χρόνια τα επίσης Αγιομαρινιωτάκια εξαδέλφια του, σήμερα μοναχός Σεραφείμ και μοναχή Παντάνασσα, ανηφόρισε στο Τρίκορφο και δοκιμάστηκε στην μοναχική ζωή, έως ότου ο Ηγούμενος του, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, και αυτός
Αγιομαρινιώτης, τον έκρινε έτοιμο για να σταθεί προ του Ιερού Βήματος και να ακούσει το «ο αδελφός ημών Θεόκτιστος μοναχός ενδύεται χιτώνα σωφροσύνης».

 

 

Το ψηλόλιγνο σεμνό αγόρι, ο Νικόλαος Παλαιοδήμος, το Ιεροπαίδι της δεύτερης Κυριακάτικης λειτουργίας, που γίνεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, το πνευματικό παιδί του παπά της ενορίας, ο συνδιαχειριστής ενός πνευματικού ιστολογίου, ο δυνατός ποδοσφαιριστής, ο καλός μαθητής, ο γνήσιος φίλος, αξιώθηκε ανήμερα της γιορτής του Αγίου μας, να αναλάβει τον Σταυρό Του μαζί με τον συμμοναστή του Γεώργιο Κουρή, από την γειτονική Αργυρούπολη.

 

Ο Γεώργιος ακολούθησε και εκείνος τον δρόμο της κατά σάρκα αδελφής του Μοναχής Κικιλίας, και πλέον ως μοναχός Σάββας και αυτός, μαζί με τον π. Θεόκτιστο ξεκίνησαν, συμπορευόμενοι 21 το σύνολο αδελφοί, τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί τον Χριστό.

 

IMG 5417-1024x683

 

 

Ενορίτες και ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, έφτασαν στο Τρίκορφο και συμπροσευχήθηκαν κατά την ευλογημένη στιγμή της μοναχικής αφιέρωσης των πατέρων.

 

 

Η εκκλησιαστική μας κοινότητα εύχεται στο νέο μοναχό, να ευαρεστήσει τον Θεό και τον Γέροντα του και καλό παράδεισο.

 

 

Εκ του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως

 

το διαβάσαμε στο: http://www.arxon.gr/

Προβλήθηκε 1561 φορές

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Σωματείων και Φορέων για το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Μετά την χθεσινή σύσκεψη των φορέων της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, με θέμα τις αρνητικές εξελίξεις με το Κέντρου Υγείας, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση απαιτώντας, να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο Υγείας στην πόλη, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού που θα καλύπτουν όλες οι ανάγκες.

Ξεκίνησε η κατ’οίκον παράδοση των οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους δημότες Ηλιούπολης.

Τους πρώτους κάδους παρέδωσαν συμβολικά σε δημότες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης μαζί με τον Γιάννη Αντζινά Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωση και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Δήμος Ηλιούπολης: ''Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διανομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους''

Παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής,  Γ. Δημόπουλου και των Αντιδημάρχων, Γιάννη Πούλου και Κώστα Σεφτελή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διανομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) σε χώρο του Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης.