«Όσο βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση, δεν θα αφήσω κανένα συνάνθρωπό μας να πεθάνει», δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Εθισμός στο διαδίκτυο» στη Νέα Υόρκη.

 

Παρουσία πλήθους ομογενών αλλά και Αμερικανών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, με τίτλο «Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου».

 

Ξημερώματα, σε ένα προάστιο της Αθήνας, ένα ανήλικο κορίτσι έκοβε τις φλέβες του, ενώ οι γονείς του κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο. Ο εντοπισμός του και η άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γλίτωσε τη ζωή της κοπέλας, όπως χιλιάδων άλλων ανήλικων και ενήλικων ατόμων στη χώρα μας, μέσα στα τελευταία χρόνια.

 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα χρησιμοποίησε ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, τονίζοντας ότι «καθώς πλέον, δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ, μπορούμε να εντοπίσουμε τον χρήστη που θέλει να αυτοκτονήσει μέσα σε μερικά λεπτά».

 

«Όσο βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση, δεν θα αφήσω κανένα συνάνθρωπό μας να πεθάνει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, ενώ επιπλέον στάθηκε στην ανάγκη στελέχωσης της Αστυνομίας από επιστήμονες, ώστε να στοιχειοθετούνται καλύτερα οι υποθέσεις, ειδικά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, και να γίνεται αποτελεσματικότερη η πάταξή του.

 

«Εάν δεν υπάρχει επιστήμονας να στηρίξει το επιστημονικό έργο της εξιχνίασης μίας υπόθεσης ενός ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Δικαστήριο, όλα τα στοιχεία θα καταπέσουν», επεσήμανε.

 

Παράλληλα, ο κ. Σφακιανάκης παρουσίασε αναλυτικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το «ανησυχητικό φαινόμενο» της «εξάρτησης και τον εθισμό» παιδιών και μεγαλύτερων από τη χρήση του διαδικτύου, καθώς και για τις «συνεχείς προσπάθειες» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί εντός και εκτός Ελλάδας.

 

the-zed-blog.blogspot.gr

Προβλήθηκε 298 φορές
Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, που πρόσφατα δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, απεβίωσε στις 15.30 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου νοσηλευόταν.

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής...

Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα στον οικισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσου, αποφασίστηκε η κήρυξη του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6 π.μ.