Λιγότερο από εκατό μέρες απομένουν από τις δημοτικές εκλογές και οι ζυμώσεις καλά κρατούν. Εν μέσω της κατάρτισης των ψηφοδελτίων και την αναστάτωση που επικρατεί μ? αυτή τη διαδικασία, έντεχνα και μεθοδευμένα η Κυβέρνηση κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να ξηλώσουν τις Προνοιακές τους δομές.
 
Η λειτουργία των Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Κ.Δ.Α.Π.-Κ.Δ.Α.Π./ΑΜΕΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ κλπ. βρίσκεται στον αέρα. Συγκεκριμένα τους καλεί να εφαρμόσουν ένα μοντέλο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με απρόβλεπτες συνέπειες για την τοπική κοινωνία. Στην ουσία δηλαδή τους καλεί να ιδιωτικοποιήσουν την κοινωνική τους πρόνοια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
Όσοι ασχολούνται με τα κοινά γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχουν οι δομές και οι ωφελούμενες-οι απ? αυτές, δύναμη που εκφράστηκε έμπρακτα με ηχηρά «ραπίσματα» κατά υποψηφίων οι οποίοι τους αγνόησαν. Έτσι και τώρα η δύναμη της οικογένειας θα εκφραστεί για μια ακόμη φορά από το σύνολο των κατοίκων του Νομού. Είναι άλλωστε πολύ γνωστό ότι οι τοπικές «κλειστές» κοινωνίες, όπως οι κοινωνίες των Δήμων μας, ενεργούν σύσσωμα και όχι μεμονωμένα όπως στην απρόσωπη Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Στις τοπικές κοινωνίες ο παππούς, η γιαγιά που εξυπηρετούνται από το Κ.Α.Π.Η. το Κ.Η.Φ.Η. σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα ανεχθούν να συνεχίζουν αυτοί να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των κέντρων τους, ενώ ταυτόχρονα τα εγγόνια τους και κατ? επέκταση η κόρη, η νύφη, ο γιός, ο γαμπρός τους και όλοι γενικά η οικογένεια να στερούνται των υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών των Κ.Δ.Α.Π. κλπ.
 
Όλες ανεξαιρέτως οι Δομές είναι απαραίτητες για την στήριξη της οικογένειας, η οποία βάλλεται πανταχόθεν το τελευταίο διάστημα και λειτουργεί ίσως ως το μόνο ανάχωμα στην κρίση και λειτουργία των υπολοίπων θεσμών. Μια οικογένεια η οποία όταν «πέσει» είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει στην πτώση της το Έθνος, το Κράτος και όλους μα όλους τους θεσμούς που το απαρτίζουν. Η πτώση της οικογένειας θα παρασύρει στην καταστροφή ολόκληρη την παγκόσμια κοινωνία και θα έχει ως συνακόλουθο τη δουλοποίηση του ανθρώπου.
 
Γι? αυτό κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, νυν και υποψήφιοι, να είστε βέβαιοι ότι θα σας στηρίξει με την ψήφο της η οικογένεια, όταν και σεις έμπρακτα της βεβαιώσετε ότι θα είστε δίπλα της στις πολύπλευρες ανάγκες της, ως υπηρέτες και φίλοι και όχι ως απρόσωποι εξουσιαστές και εχθροί της.
 
Η στάση σας στην επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του ευαίσθητου τομέα της πρόνοιας θα είναι καθοριστική για τον μέλλον της οικογένειας του τόπου μας. Αναλογιστείτε ότι μεταξύ των ωφελούμενων είναι οι παππούδες σας, οι γονείς σας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, οι γείτονες και φίλοι σας. 
 
Δεν είναι μια απρόσωπη μάζα που κινείτε όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά η ελληνική οικογένεια στην οποία και σεις ανήκετε, έχοντας αυτό ως καμάρι και σημαία σας.
 
 
.karatzova.com

Προβλήθηκε 557 φορές

Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας  Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους (Μυργιώτης Παναγιώτης - Μαθηματικός)

Τον Μάρτιο 1821, ξεσπά η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Η φλόγα της, κατά το πέρασμα του καιρού, μεταδίδεται σε Στερεά Ελλάδα, Αιγαίο, Θεσσαλία, Μακεδονία και αλλού

Ο εθνικιστής Νετανιάχου και η ισλαμο-φασιστική Χαμάς (του Θοδωρή Τσίκα)

Στο περίπλοκο τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι δύσκολο να ξεδιαλύνει κανείς τον ρόλο διαφόρων παραγόντων και να αποφύγει μονομερείς εκτιμήσεις. Πολλές φορές θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους τους.

''Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε'' (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.