Διατήρηση της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης προτείνει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με αφορμή τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι με τη διατήρηση της εξίσωσης του ΕΦΚ, διασφαλίζεται η συνέχιση της πάταξης του λαθρεμπορίου και για την επιδότηση προτείνει τα εξής:

- Χορήγηση επιδόματος για την κύρια κατοικία χωρίς κριτήρια.
- Εάν θεωρηθεί απαραίτητη η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου, να τεθεί ως όριο το ποσό των 80.000 ευρώ.
- Κατάργηση του ορίου εμβαδού του σπιτιού ή αν διατηρηθεί να αυξηθεί στα 150 τ.μ. Για μεγαλύτερες οικίες, να ισχύει η επιδότηση των 150 μ2.
- Διπλασιασμό του ορίου ανώτατης κατανάλωσης ανά ζώνη, ώστε να καλύπτονται και οι μονοκατοικίες των μικρών δήμων και χωριών.

Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι στις πολυκατοικίες όπου διαμένει το 70% των κατοίκων, δεν έλαβαν το επίδομα, επειδή η συνέλευση αποφάσισε τη μη προμήθεια πετρελαίου κυρίως γιατί κάποιοι δεν ήταν δικαιούχοι.

Αναφέρει τέλος ότι με την υιοθέτηση των προτάσεών του θα επέλθει σημαντική αύξηση των δικαιούχων και ελάφρυνση των νοικοκυριών, σημαντική αύξηση των εσόδων του Κράτους, βελτιωμένες συνθήκες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.


Όμως η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αποφάσισε να μην δίνουν πετρέλαιο θέρμανσης τα πρατήρια.

 

Την απόφαση , έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.
«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης» σημειώνει η ΟΒΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο.

Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

 

πηγή: http://www.newsit.gr

 

 

Προβλήθηκε 544 φορές

Ο ΣΕΒ θέλει και λεφτά για να μην πληρώνει! (του Γιώργου Τζεδάκι)

Πώς φαίνεται ο Χατζηδάκης ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Θα δουλεύει, λέει, μια μητέρα 10-12 ώρες κάθε μέρα κι έτσι θα μπορεί στο ρεπό της Παρασκευής να παίζει με τα παιδιά της. Μόνο που τότε βρε Κωστή μας δεν θα μπορεί από την κούραση ούτε να τους μιλήσει!

... και... Πράσινα Άλογα (και... πράσσειν άλογα) - Τούλα Πάντου - Σταύρος Πάντος

Έναν ''μύθο'' θα σας πω ... Σε κάποια πόλη, κάποιος από τύχη εφευρέτης καταστρέφει το κοντινό δάσος, για να αξιοποιήσει τα φυτά για μια εφεύρεσή του που κάνει τρελές πωλήσεις. Στόχος να αποκομίσει κέρδη. Όλη η βλάστηση και η φυτική ζωή της πόλης αντικαθίστανται με τεχνητές κι ένας άπληστος Δήμαρχος, ο Aloysius O'Hare...

Θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους! (Γιώργος Τζεδάκις)

Η Κεραμέως μας εξηγεί πως όσοι μαθητές δεν γράφουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις «δεν αξίζουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο». Στο μεταξύ, η ίδια απέτυχε να μπει και φοίτησε στο εξωτερικό! Και την έκαναν και υπουργό Παιδείας… Έχει, όμως, ιδέες η αφιλότιμη.

Η Πόλις Εάλω...Ο θανάσιμος τραυματισμός του Ιωάννη Ιουστινιάνη (29 Μαΐου 1453) του Κωνσταντίνου Λινάρδου

Στις 26 Ιανουαρίου του 1453, κατέφτανε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με 700 στρατιώτες, ο κατά Δούκα `` επιδέξιος ανήρ και εις παραταγάς και συνασπισμούς πολέμων δοκιμώτατος `` Γενουάτης, Ιωάννης Ιουστινιάνη Λόγγο.

Τα ''ινδικά χοιρίδια'' και οι χοίροι (του Νίκου Καραβέλου)

Για λόγους αρχών, οφείλουμε συγγνώμη από τα συμπαθή γουρούνια,(που τόσα παθαίνουν από εμάς), επειδή τα παρομοίασα με κάποιους της Ιατρικής, των οποίων το θράσος μαζί με την αμορφωσιά αποκαλύπτουν πως μόνο του το "γιατριλίκι" και "καθηγητιλίκι" δεν σε κάνει άνθρωπο.

Δήμαρχε! Ανεύθυνε άρχοντα...(του Νίκου Παναγιωτόπουλου)

Οι δημότες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους ανεύθυνους άρχοντες που προεκλογικά υπόσχονται τη Disneyland αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο γίνονται άφαντοί, οι περισσότεροι, για να εμφανιστούν ξανά πριν τις επόμενες εκλογές.