Νέα παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ θα πραγματαποιήσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο σημειώνει: "Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη παρέμβασή μας στον ΟΑΣΘ όπου διεκδικήσαμε και πετύχαμε τις πρώτες διαγραφές προστίμων ανέργων. Από τότε ως σήμερα, με μηνιαίες παρεμβάσεις μας για διαγραφές προστίμων, με καμπάνιες ενημέρωσης ανέργων και επιβατικού κοινού, με πρωτοβουλίες για ευρύτερο συντονισμό φορέων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ και στην φθίνουσα ποιότητα των μετακινήσεων της πόλης, με παραπάνω από 150 διαγεγραμμένα πρόστιμα ανέργων, δικαιωνόμαστε σήμερα από την ανακοίνωση του προέδρου του ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων στην πόλη. Μια ακόμα νίκη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, μια ακόμη απόδειξη ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι!

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΣΘ για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ρύθμισης, δηλώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε. Από τη μία, τα χρήματα της επιδότησης προέρχονται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Από την άλλη, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το μέτρο αυτό θα αφορά όλους τους ανέργους ή συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και ποιες θα είναι γενικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη ρύθμιση. Ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι όλοι οι άνεργοι να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν χωρίς εξαιρέσεις και ελεύθερες μετακινήσεις με ημερομηνία λήξης. Σας καλούμε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 σε παρέμβαση για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ".

Πηγή: diktioanergwnthess.blogspot.gr

Προβλήθηκε 464 φορές

Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας  Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους (Μυργιώτης Παναγιώτης - Μαθηματικός)

Τον Μάρτιο 1821, ξεσπά η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Η φλόγα της, κατά το πέρασμα του καιρού, μεταδίδεται σε Στερεά Ελλάδα, Αιγαίο, Θεσσαλία, Μακεδονία και αλλού

Ο εθνικιστής Νετανιάχου και η ισλαμο-φασιστική Χαμάς (του Θοδωρή Τσίκα)

Στο περίπλοκο τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι δύσκολο να ξεδιαλύνει κανείς τον ρόλο διαφόρων παραγόντων και να αποφύγει μονομερείς εκτιμήσεις. Πολλές φορές θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους τους.

''Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε'' (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.