Πολιτισμός


Ηλιούπολη: θεατρική παράσταση ''Trio Lumpen - Η Φράουλα''

Με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Ηλιούπολης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του κόμματος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης (Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτη).

'''Εφυγε'' ο σημαντικός σκηνοθέτης του θεάτρου Λεωνίδας Τριβιζάς

Πρωτοπόρος και πολυδιάστατος σκηνοθέτης, μεγάλος δάσκαλος που μύησε στην υποκριτική τέχνη πλήθος νέων καλλιτεχνών αλλά και σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη του νεοελληνικού θεάτρου.

Ενίσχυση με 50 τίτλους βιβλίων τέχνης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η προσφορά αυτή έρχεται να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη συνεισφορά του Ιδρύματός Γουλανδρή στον Πολιτισμό και εν γένει στην Παιδεία.

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος: 2ος Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής

Από την 1η Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την 30η Μαρτίου 2023, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση, καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της, χτυπημένη από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ.

''Corona Who ?'' -  (Νικήτας Βουτυράς - Χάρης Ιππίκογλου)

Με έμπνευση τα καθημερινά βιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, το πρόσφατο βιβλίο του εκδοτικού οίκου Ελευθερουδάκη, με τίτλο «Corona Who?» αποτελεί ένα δείγμα των καιρών και έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία ως τώρα και να δώσει ένα οριστικό, ευτυχές τέλος σε αυτό που αποκαλούμε πανδημία.