Πολιτισμός


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1935-2012) σε πέντε ταινίες (ως βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος casting)...

Ταινιοθήκη της Εθνικής Αντίστασης: Στρατόπεδο Παύλου Μελά - Από τον τρόμο στην Αντίσταση

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία προβλήθηκε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, με θέμα το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης "Παύλου Μελά" στην Θεσσαλονίκη, στην εναρκτήρια προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης για το 2020.

Βορίζια Ηρακλείου Κρήτης : Η ιστορία ενός ολοκαυτώματος (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Ηλιούπολη)

Ένα σημαντικό τεκμήριο κοσμεί από σήμερα τις συλλογές του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Πρόκειται για έγγραφο της Παγκρητίου Ενώσεως Βομβοπλήκτων, Πυροπαθών, και Πολεμοπαθών και αφορά την αποζημίωση σε γη και χρήμα, κατοίκου του χωριού Βορίζια Ηρακλείου, το οποίο είχε καταστραφεί από τους Γερμανούς 27 Αυγούστου 1943.

Έναρξη Εργαστηρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου»

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Φωτογραφίας του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση.

«Το αστέρι της φιλίας» στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης

Είναι αστυνομικός σε μάχιμη υπηρεσία της Αθήνας, παιδαγωγός και μητέρα τριών παιδιών. Έχει ευαισθησίες και τις εκφράζει μέσα από τη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και ποίησης.

Ο ''Αγριάνθρωπος'' του Γιάννη Κωνσταντάτου στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα ανέβει στις 24 Απριλίου και θα παίζεται για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα το τελευταίο βιβλίο του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου "Ο Αγριάνθρωπος".

Όσκαρ 2020 - Τζόκερ, Ιρλανδός και Ταραντίνο σαρώνουν στις υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ 2020. Τα 8.469 μέλη της Ακαδημίας των Οσκαρ ψήφισαν από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου και για τις 24 κατηγορίες των Οσκαρ 2020, από αυτή της Καλύτερης Ταινίας έως την Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μεγάλου Μήκους.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πιστή για ακόμη μια χρονιά στο ραντεβού της, η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί σε ένα ακόμη Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με Είσοδο Ελεύθερη για το κοινό.