Πολιτισμός


''Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ'' έκθεση σχεδίου του Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου – Ζάρκο Μεάντζια, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 7 έως 19 Δεκεμβρίου, και θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο στο κοινό Τρίτη και Πέμπτη 10:00 - 13:00 και Κυριακή 10:00- 16:00.

Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη! - ''Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου''

O ''Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου'' συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στους εορτασμούς της πόλης μας, με εκδηλώσεις των Εργαστηρίων Τέχνης, του Δημοτικού Ωδείου και των Μουσικών Συνόλων του...

Αυτή η εβδομάδα έχει Παριζιάνικο αέρα στο Action Sigma Webtv.

Σας μεταφέρουμε σε μια απ΄τις πιο δυνατές παραστάσεις της φετινής σεζόν! Στη συνέντευξη τύπου της ΠΑΡΙΖΙΑΝΑΣ ζήσαμε μόνο αυτό το κάτι λίγο,απ΄τα μεγάλα που έχει να μας δώσει αυτή η εξαιρετική παράσταση !

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» του Ζωρζ Φεντώ - ALHAMBRA ART THEATRE.

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Georges Feydeau, ανεβαίνει στο ολοκαίνουργιο ALHAMBRA ART THEATRE (ΑΛΑΜΠΡΑ), στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής θεατρικής σκηνής, σε διασκευή Πάνου Αμαραντίδη, μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου και Πάνου Αμαραντίδη.

''Μία κωμωδία'' του Ιάκωβου Καμπανέλλη - Παράσταση του Τμήματος Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Ηλιούπολης

Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην παράσταση του Τμήματος Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 8 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής - συγγραφέας Γιάννης Καραβίδας, πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων το 1934. Έκτος στη σειρά από τα οχτώ παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας μεγάλωσε με πολλές στερήσεις που σημάδεψαν αδρά τη ζωή του, πολύ περισσότερο όταν αυτές οξύνθηκαν μέσα στο κλίμα της κατοχής με όλες τις μετέπειτα επιπτώσεις της.

Μουσικό Ταξίδι στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης 2019 - 2020

Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη Παρασκευή έως 22 Μαίου από τις 10.00 έως τις 11.00, τα παιδιά των Σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου, ένα ειδικά σχεδιασμένο κι ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μουσική.

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: ''Εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης''

Παρουσίαση ειδικού αφιερώματος για την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, από τις αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και ομάδας Άγγλων κομάντος.

Θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του γραφίστα και φωτογράφου Πάνου Νικολάου στα 38 του χρόνια

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γραφίστας Πάνος Νικολάου, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα): Η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει για δύο παραστάσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), η Κατερίνα Βρανά θα σαρώσει ξανά με το αμαξίδιο τη σκηνή του θεάτρου Αλίκη, δίνοντας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.

Πως θα λειτουργήσει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης την 25η Νοεμβρίου (Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης)

Στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης. Υπενθυμίζουμε ότι η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε το 1982 (νόμος 1582/82)