Αναγκαστικές περικοπές σε παραϊατρικές υπηρεσίες επέβαλε η οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας.

Δεσπόζουσα θέση στις πληγείσες υπηρεσίες κατέχει ο οδοντιατρικός κλάδος, με τις επισκέψεις να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τα οποία δείχνουν ότι οι Έλληνες περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής τους αλλά και τα ετήσια ιατρικά τσεκάπ.

Ειδικότερα, με βάση τα στατιστικά δεδομένα στα χρόνια της κρίσης, από το 2009 έως και το 2012, συνολικά η δαπάνη διαφόρων παραϊατρικών εξετάσεων μειώθηκε κατά 50,5%.

Στην οδοντιατρική περίθαλψη, παρατηρείται μείωση κατά 50%, των θεραπευτικών συσκευών και εξοπλισμού κατά 30,2% και των διαγνωστικών εργαστηρίων κατά 26%.

Προβλήθηκε 424 φορές

Δήμος Ηλιούπολης: ''33 ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι για την ψυχική υγεία ''

Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει δωρεάν ψυχολογικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους ή δημότες της Ηλιούπολης και για όλους όσους εργάζονται με βρέφη, παιδιά ή εφήβους σε οργανισμούς εντός των ορίων του Δήμου μας.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΔΩΡΕΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ»

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης πρόσφεραν δύο συσκευές οξυγόνου - δωρεά κατοίκων της περιοχής στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά», για την αντιμετώπιση αναγκών τους.