Αναγκαστικές περικοπές σε παραϊατρικές υπηρεσίες επέβαλε η οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας.

Δεσπόζουσα θέση στις πληγείσες υπηρεσίες κατέχει ο οδοντιατρικός κλάδος, με τις επισκέψεις να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τα οποία δείχνουν ότι οι Έλληνες περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής τους αλλά και τα ετήσια ιατρικά τσεκάπ.

Ειδικότερα, με βάση τα στατιστικά δεδομένα στα χρόνια της κρίσης, από το 2009 έως και το 2012, συνολικά η δαπάνη διαφόρων παραϊατρικών εξετάσεων μειώθηκε κατά 50,5%.

Στην οδοντιατρική περίθαλψη, παρατηρείται μείωση κατά 50%, των θεραπευτικών συσκευών και εξοπλισμού κατά 30,2% και των διαγνωστικών εργαστηρίων κατά 26%.

Προβλήθηκε 458 φορές

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης

Τέλος στην αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία και αναγκάζονται να περιμένουν συχνά σε ουρές, προκειμένου να εισπράττουν την αποζημίωση που καταβάλλουν στους θεραπευτές, αναμένεται να δώσει σύντομα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της αυριανής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ - Τι διεκδικεί

Την πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για όλο το προσωπικό την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, από τις 11:00 έως τις 15:00, και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για την Αττική, στις 12:00, στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Βοήθεια στο Σπίτι - Θεοδωρικάκος: Μέσα στο μήνα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Στο newsit.gr και στην Μάγδα Τσέγκου ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε και για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.