Με παρέμβαση Μιχελάκη, δικαιώνεται όπως φαίνεται τελικά η ΠΟΕ ΟΤΑ που κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννη Σγουρό ότι ενώ γνώριζε ότι τρεις υπάλληλοί του, εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση και έχει ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη και ενώ υποχρεούται, δεν τους έχει θέσει σε αργία.

Οι δύο μάλιστα αυτοί υπάλληλο φέρονται και ως πρωταγωνιστές στις απεργοσπαστικές δράσεις κατά των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ τους είχε καταγγείλει ότι του απαγόρευαν την είσοδο στα γραφεία του Διαβαθμικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το Υπ. Εσωτερικών, με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη μετά από καταγγελία που περιήλθε σε γνώση του και η οποία ελέγχθηκε, ότι σε υπάλληλο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για (α) εγκληματική οργάνωση, παράβαση άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ (β) εκβίαση κατ? εξακολούθηση από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ? επάγγελμα και συνήθεια, παράβαση α. 385 ΠΚ, σύμφωνα με το αρ ΒΒ826/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παραπέμφθηκε αμετάκλητα να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο αφήνει έκθετο τον κ. Σγουρό αναφέροντας:

«Ωστόσο ο εν λόγω υπάλληλος και παρά το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις συνεχίζει να εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία προΐσταται ο κ. Γιάννης Σγουρός και λαμβάνει όλες τις νόμιμες αποδοχές».

Ο κ. Μπαλασόπουλος είχε αφήσει να εννοηθεί στις συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ ότι ο εν λόγω υπάλληλος δρούσε ως μπράβος των ιδιωτικών συμφερόντων της διαχείρισης των απορριμμάτων και εμπλέκεται στην αντιπαράθεση μεταξύ ΠΟΕ ΟΤΑ και Σγουρού για τους εργολάβους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης με το που πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε να τεθεί άμεσα σε αργία ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως τον πρόεδρο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής» κ. Ιωάννη Σγουρό, αλλά και να διερευνήσει εάν η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε μετά τις καταγγελίες σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Ελέγχεται δηλαδή και ο Σγουρός ο οποίος αν δεν έχει πράξει τις απαραίτητες ενέργειες κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ως πειθαρχικός προϊστάμενος υποχρεούται να θέσει το συγκεκριμένο υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εκτός από το συγκεκριμένο υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής δύο (2) ακόμη υπαλλήλους που εργάζονται στην ίδια Περιφέρεια προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες-αναφορές.

Συγκεκριμένα ο πρώτος υπάλληλος κατηγορείται σύμφωνα με τη καταγγελία για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και ο δεύτερος ότι ασκεί καθήκοντα οικονομικού διαχειριστή αν και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

 

πηγή: www.myota.gr 

Προβλήθηκε 494 φορές
Ελληνική Αστυνομία: #ExeisFoni.(συμβουλές για την προστασία από την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων)

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες από την Ελληνική Αστυνομία προς τους πολίτες για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο πλαίσιο της κινητοποίησης της #ExeisFoni

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πορτοφολάδων της Αθήνας: «Ξάφριζαν» χρήματα επιβατών στα μέσα μεταφοράς

Περισσότερες από 160 κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών από επιβάτες κυρίως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα είχαν διαπράξει δύο συμμορίες, που εξαρθρώθηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής.