Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στο Γιώργο Βήχα, καρδιολόγο του ΕΟΠΥΥ του Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ), που μαζί με άλλους 230 εθελοντές, εκ των οποίων οι 90 είναι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και οικονομολόγοι, καθηγητές, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι, δίνουν μάχη κάθε μέρα, για να συνεχίσουν να έχουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας το δικαίωμα πρόσβασης στην Υγεία.

Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) κάθε μέρα γράφεται η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας στον καιρό του Μνημονίου.

Στο ιατρείο της ανθρωπιάς καταγράφεται καθημερινά η αγωνία καρδιοπαθών που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και αρνούνται, κλαίγοντας να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν.

Καταγράφεται ακόμη το δράμα καρκινοπαθών που λιώνουν, διότι έχουν διακόψει τη φαρμακευτική τους αγωγή ή τη χημειοθεραπεία τους, επειδή δεν έχουν 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ που απαιτούνται συνήθως, για να αναχαιτίσουν την ασθένεια που τους κατατρώει.
Μάλιστα, μία τέτοια περίπτωση είναι η 45χρονη ανασφάλιστη καρκινοπαθής, που έκανε επέμβαση στο στήθος, έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο θεραπείας και χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα το δεύτερο, για να μην κινδυνέψει η ζωή της.  Η θεραπεία της κοστίζει συνολικά 4.432,76 ευρώ.

Το δράμα με τα υποσιτισμένα βρέφη

Από τις πλέον τραγικές περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι εθελοντές στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι εκείνες που αφορούν φτωχά νεαρά ζευγάρια, που δεν έχουν να πληρώσουν τα δημόσια μαιευτήρια, μετά τον τοκετό ή ακόμα και να ταΐσουν τα μωρά τους.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε την περίπτωση ενός μωρού τριών μηνών που η μητέρα του το πήγε στο ιατρείο. Η παιδίατρος, όταν το έγδυσε, έβαλε τις φωνές: «Πάρτε το από εδώ, δεν αντέχω να το βλέπω», είπε και λύγισε, κλαίγοντας.

Το μωρό ήταν 700 γραμμάρια κάτω από το φυσιολογικό βάρος, που σε αυτή την ηλικία υπολογίζεται πάνω από τεσσεράμισι κιλά.

Οι εθελοντές μας λένε για ακόμη δύο περιπτώσεις με υποσιτισμένα μωρά. Πρόκειται για δύο βρέφη τεσσάρων και πέντε μηνών που ζύγιζαν 600 και 700 γραμμάρια κάτω από το φυσιολογικό τους βάρος: «Ήταν άρρωστα. Το ένα έπρεπε να πάρει αντιπυρετικό και το άλλο αντιβίωση. Μόλις τους δώσαμε το φάρμακο, αυτά από την πείνα τους άρπαξαν με τα χεράκια τους τη σύριγγα, την έβαλαν στο στόμα τους και δεν την άφηναν. Μάλιστα, το μωρό που ήταν πέντε μηνών και ήπιε αντιβίωση, που είναι πικρή, σπάραξε από το κλάμα, μόλις του πήραμε τη σύριγγα», είπε η κ. Μπαζακοπούλου.

Οι γιατροί κατάλαβαν ότι τα παιδιά πεινάνε, τα ζύγισαν και τους έδωσαν γάλα. Φεύγοντας οι άνεργοι γονείς τους πήραν μαζί τους βρεφικά γάλατα και κρέμες. Τώρα, ξέρουν ότι το ιατρείο θα είναι ανοιχτό, όποτε θα χρειαστούν πάλι βοήθεια.

Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Προβλήθηκε 362 φορές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ.Ποσειδώνος λόγω εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, στις 08.07.2020 και κατά τις ώρες 02.00΄ έως 05.00΄ θα πραγματοποιηθεί πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Λ.Καλαμακίου, περιοχής Δήμου Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.