Σύσκεψη με κάλεσμα προς τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους και την περιφέρεια Αττικής, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στο κάλεσμά του σημειώνει:

"Συνάδελφε
Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι μπορεί να ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για δουλειά. Ξέροντας ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσο του ΟΑΕΔ, που λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και έχουν τους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, με αμοιβή 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, χωρίς άδεια, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, σχέση δούλου ? σκλάβου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Άλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση.

Συνάδελφε

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, την Τρίτη 28 Γενάρη και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα Λογιστών Κάνιγγος 27, 5ος όροφος προκειμένου να συντονίσουμε την δράση για:

* Έγκαιρη και σταθερή πληρωμή κάθε μήνα .

* Μεροκάματο όχι κάτω από τη Σύμβαση που ισχύει στους εργαζόμενους του κλάδου.

* Ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.

* Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα.

Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε σε κυβέρνηση ? Ευρωπαϊκή Ένωση ? Δημάρχους και Περιφερειάρχες, τραπεζίτες και βιομήχανους, που εμπορεύονται τις ζωές μας".

Προβλήθηκε 330 φορές
Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.

ΝΔ: Καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα, για την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στην εκπομπή «Από τις έξι», στην ΕΡΤ1.