Σφραγίδα νομιμότητας επιχειρεί να βάλει η νέα ηγεσία του ΣτE στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2600 εργαζομένων και μάλιστα σε μία στιγμή κατά την οποία εκκρεμούν δεκάδες προσφυγές των εργαζομένων ενώ δεν έχει παρανόμως καταβληθεί από την κυβέρνηση η νόμιμη αποζημίωση και το επίδομα αδείας των εργαζομένων. Σύμφωνα με διαρροές σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, (πρόεδρος  Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης) έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το  το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της, θεωρώντας ότι το κλείσιμο ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια συνεδρίασε το Φθινόπωρο, στο μεσοδιάστημα άλλαξε η ηγεσία του ΣτΕ, ανέλαβε νέος πρόεδρος και εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Η Δικαιοσύνη στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης με τρόπο ο οποίος προκαλεί το κοινό αίσθημα. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας ? Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση με την οποία σταμάτησε η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στη λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση (!)

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στα άρθρα 15 και 25 του Συντάγματος.

Προβλήθηκε 307 φορές
3 tips για να συντηρήσουμε τον λέβητα του σπιτιού

Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα. Μαγειρεύουμε, βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο... Ωστόσο, μάλλον δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι το ζεστό περιβάλλον που απολαμβάνουμε στο σπίτι και το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε, τόσο για το μπάνιο μας όσο και για να πλύνουμε τα πιάτα, οφείλονται στον λέβητα που χρησιμοποιούμε.