Σύσκεψη φορέων της δημοτικής αρχής, με εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων & κηδεμόνων, καθώς και άλλους φορείς, με στόχο τη συνεργασία, την ανταλλαγή προτάσεων και τον καθορισμό από κοινού του πλαισίου για τη διοργάνωση του «Παιδικού - Νεανικού Φεστιβάλ» κατά το έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε χθες 13/10 στο Δημαρχείο του Βύρωνα.

 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (Ο.Π.Α.) Χάρης Σώζος, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και άλλοι φορείς του Δήμου.

 

Οι κύριοι άξονες της εισήγησης του Προέδρου του Ο.Π.Α. Χάρη Σώζου ήταν η συμμετοχή όλων των φορέων στην εκπόνηση δράσεων ώστε τα παιδιά:

 

α) να αποκτήσουν το αξιακό σύστημα της αλληλεγγύης ? ισότητας ? αξιοπρέπειας,

β) να αντλήσουν πληροφορίες που θα περνούν αβίαστα από τα δικά τους φίλτρα,

γ) να αναδείξουν τα ταλέντα τους,

δ) να αποκτήσουν σταθερή στάση ζωής, αυτοεκτίμηση και κριτική ικανότητα,

ε) να γίνουν τέλος υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.  

 

Προτεινόμενες δράσεις:

1.       Επαναφορά του προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου» στους μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου (τοπική ιστορία)

2.      Αναβίωση του θεσμού «Παμβυρώνια» (αθλητικές εκδηλώσεις)

3.      Εορτασμός των Εθνικών επετείων 28ης Οκτωβρίου, 17η Νοέμβρη, 25η Νοέμβρη Αφιέρωμα στην Εθνική μας Αντίσταση και 25ης Μαρτίου με δρώμενα σε επίπεδο Δήμου

4.      Οργάνωση ημερίδων για θεσμοθετημένες παγκοσμίως επετείους:

  29/11  Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης προς το παλαιστινιακό λαό

      (2014 έτος αφιερωμένο στην Παλαιστίνη)

  10/12  Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 30/1    Αφιέρωμα στην Παιδεία

  5/2     Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

  8/3    Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  21/3  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  7/4    Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

  19/4  Λόρδος Βύρων (190 χρόνια από το θάνατο του)

  23/4  Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

  29/4  Παγκόσμια ημέρα χορού Ντάνκαν

  1/5     Εργατική Πρωτομαγιά

  5/6    Περιβάλλον - Ανακύκλωση

  26/6  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

 

Παράλληλες Δράσεις:

1.       Ξαναζωντανεύουμε το δάσος του Κουταλά, βασικό πνεύμονα της περιοχής σε συνεργασία με τους  προσκόπους ? υπηρεσίες του Δήμου.

2.           Οι μαθητές μας μικροί δημοσιογράφοι, αρθρογραφούν, δημιουργούν video, αφίσες, με θέμα τις παραπάνω ενότητες και τα καλύτερα έργα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

3.               Δράσεις περιβαλλοντικές σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

4.      Το Παιδικό ? Νεανικό Φεστιβάλ να επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους με κορύφωση την Άνοιξη.

5.      Τα θεατρικά έργα που θα επιλεγούν να ανήκουν σε μια θεματική ενότητα, να εγείρουν προβληματισμό και να ευαισθητοποιούν τα παιδιά μας.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αμφότερες τις πλευρές να υπόσχονται ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για την ευόδωση της προσπάθειας τους, που δεν είναι άλλη από την επιτυχή διοργάνωση του Παιδικού - Νεανικού Φεστιβάλ».

Προβλήθηκε 540 φορές

Δήμος Αγίου Δημητρίου: ''3 Ιουνίου μετακινούμαστε με ποδήλατο στον Άγιο Δημήτριο!''

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, παίρνουμε τα ποδήλατά μας και επισκεπτόμαστε την τοπική αγορά, κάνουμε τις αγορές μας, απολαμβάνουμε τον καφέ ☕, το φαγητό ή το ποτό 🍸 μας με ασφάλεια στους υπαίθριους χώρους και ταυτόχρονα γυμναζόμαστε ποδηλατώντας 🚴‍♂️ χωρίς φόβο στην ειδική λωρίδα, που για εκείνη την ημέρα θα έχει δημιουργήσει ο Δήμος με ειδική σήμανση και προστατευτικά.

Συνελήφθησαν δύο  ημεδαποί για ληστείες-αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Κατασχέθηκαν δύο (2) μοτοσυκλέτες, δύο (2) κράνη μηχανής, τρεις (3) πλαστές πινακίδες Ι.Χ.Ε., δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ειδικό αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας που χρησιμοποιούσαν για την αποκοπή των ιμάντων γυναικείων τσαντών